reklam
reklam
DOLAR 32,5833 % 0.29
EURO 35,0346 % 0.17
STERLIN 40,8537 % 0.13
FRANG 35,7420 % 0.35
ALTIN 2.461,52 % 1,04
BITCOIN 64.373,74 0.581

Tablo görünümlü pastalar büyük ilgi gördü

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Tablo görünümlü pastalar büyük ilgi gördü
reklam

Tablo görünümlü pastalar büyük ilgi gördü

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla, Gıda Mühendisi Hicran Adıyaman Suyolcu tarafından “Kişisel Pasta Sergisi” açıldı. Ali Rıza Efendi Kültür Evi’nde beğeniye sunulan sergide, tamamen doğal malzemelerden oluşan ve İstiklal Marşı’ndan kitap şeklinde pastaya kadar birbirinden renkli tablo görünümlü pastalar sergilendi.

 

Aydınlı Gıda Mühendisi Hicran Adıyaman Suyolcu, birbirinden renkli ve ilgi çekici pastalarını, “Kişisel Pasta Sergisi”nde beğeniye sundu. Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla, 27-29 Mayıs 2019 tarihlerinde, Ali Rıza Efendi Kültür Evi’nde açılan sergide, pasta süsünden içeriğine kadar tamamen doğal malzemelerden oluşan birbirinden renkli tablo görünümlü pastalar Kırklarelililer’in büyük beğenisini topladı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü, saat 14.30’da açılışı yapılan sergide, Gıda Mühendisi Hicran Adıyaman Suyolcu’nun büyük emeklerle oluşturduğu birbirinden ilginç pastalar sergilendi. En ufak pasta süsünün bile elle hazırlandığı pastaları adeta bir ressam gibi boyayan Suyolcu, tablolardaki resimleri birebir pastanın üzerine kendi fırça darbeleriyle bir sanatçı titizliğinde pastanın üzerine işliyor. İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının yazıldığı pastadan melek figürü içeren kitap görünümlü pastaya, Ressam Frida Kahlo’nun portresinden manzara resimli pastaya kadar adeta tablo görünümü verilen pastalar, tamamen doğal malzemelerden üretildiği için gönül rahatlığı ile yenilebilecek özelliğe sahip. Tablodaki resmin pastaya tamamen el emeği ile işlenmesi yönteminin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Gıda Mühendisi Hicran Adıyaman Suyolcu, gazetemize yaptığı açıklamada hem kendini tanıttı hem de etkinlik hakkında bilgiler verdi. Suyolcu kendini tanıttığı açıklamasında, “Gıda Mühendisliği mezunuyum, Mikrobiyoloji alanında asistanlığım var. Uluslararası Profesyonel Şef Aşçılık ve Uluslararası Profesyonel Şef Pastacılık Eğitmeniyim. Halk Eğitim Merkezleri’nde görev yapıyorum. Aynı zamanda özel dersler de veriyorum. 3 yıldır Ege Kültür Sanat Birliği’nin çalıştay sergisindeyim. Son sergimizde plaket aldım.” dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun çağrısıyla Kırklareli’de sergi açtığını ifade eden Suyolcu, “Burada amacımız; pastanın sadece şantiden ve çikolatadan yapılmadığını, daha farklı nelerin yapılabildiğini göstermekti. Bu yüzden böyle bir konsept hazırladık ve insanlarla bunu paylaşmak istedik.” diye konuştu.

Sergide yer alan pastalar hakkında bilgi veren Suyolcu, “Burada şeker hamuru pastalar, pirinç patlağından yapılan yenilebilir kağıt pastalar, sertleştirilmiş şanti pastalarımız, resimli pastalar ve figür çalışmalarımız var. Pastaların yapımında hiçbir şekilde katkı maddesi kullanılmadı; hepsi doğal malzemelerden oluşuyor. Hepsini kesip yiyebiliyorsunuz. Mesela tablo çalışmamız var. Duvarda asılı olan bir tablonun bile pastanın üzerine nasıl işlenebileceğini göstermek istedik. Bu Türkiye’de bir ilk oldu.” dedi.

Sergideki pastaları tek tek tanıtan Suyolcu, “İstiklal Marşı pastasını şeker hamurundan yaptık. Yenilenebilir pirinç patlağından yapılma kağıt kullandık. Ganaj pasta, ganaj çikolata ile çiğ kremanın birleşiminden oluşuyor. Tablo pasta üzerinde herhangi bir jöle ya da jelatin yok. Sadece şeker hamuru üzerine yenilebilir gıda boyaları ile fırça darbeleriyle tablo çizer gibi resim yapıyoruz. Ayrıca çocuklara özel hazırladığımız pastalar var. Pasta süslerinin her biri şeker hamurundan elle yapılıyor.” dedi.

Özel sipariş üzerine pastalar da yapıldığını belirten Hicran Adıyaman Suyolcu, 30-31 Mayıs 2019 tarihlerinde de meraklılar için özel pasta yapımı eğitimi vereceğini ifade etti.

30 Mayıs 2019 Cuma günü son bulan sergi, Kırklarelililer’den büyük ilgi gördü.

 

                                                                                                                                           

 

Haber/Kaynak: Sınırkent