28-Mart-2024 12:28:48

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
SUYA VE İNŞAAT HARÇLARINA ZAM VAR MI?

SUYA VE İNŞAAT HARÇLARINA ZAM VAR MI?

Gerede Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı Perşembe günü gerçekleşti. Mecliste eller vatandaşın cebini ilgilendiren konular için kalktı. Tarifelerin görüşüldüğü mecliste suya, inşaat harçlarına, altyapı harçlarına zam yapıldı mı? Hepsi haberimizin detayında…

Gerede Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı yapıldı. 2018 yılı son olağan toplantısını gerçekleştiren mecliste vatandaşın cebini ilgilendiren konular masaya yatırıldı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar başkanlığında gerçekleşen belediye meclisi toplantısında su fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı konusu ile inşaat harçları ve altyapı ücretleri belirlendi.

Meclisten vatandaşı sevindiren kararlar çıktı. Su zammını görüşen Belediye Meclisi, 2019 yılında su fiyatlarına zam yapılmaması kararını aldı. Alınan bu kararın ardından su musluklardan önümüzdeki yıl da aynı fiyattan akacak.

Bir sevindirici gelişme de inşaat sektörü için yaşandı. Meclis, su zammını görüştükten sonra bu sefer inşaat harçları ve alt yapı ücretlerini ele aldı. İnşaat harçları ve alt yapı ücretlerinin de 2019 yılında zam yapılmadan aynen devamına oy birliği ile karar verildi.

Allar ne dedi?

Belediye Meclisi toplantısı sonrası Yenigün’e açıklamalarda bulunan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “2018 yılı son olağan meclis toplantımızı gerçekleştirdik. 2019 yılı su tarifelerinde hiçbir artışa gidilmeyecek. Daha önce söz verdiğimiz gibi su fiyatlarına zam yapmadık. Ayrıca inşaat harçları ve alt yapı ücretlerine de zam yapmama kararı aldık.”dedi.

Geçen 4 buçuk yıllık süreçte Belediye Şantiyesinde yenilenen araçlarla beraber alınan tasarruf tedbirleri ile belediye bütçesinin güçlendiğinden bahseden Allar, ilçenin tüm mahallelerinde gerçekleştirdikleri asfalt ve parke taşı çalışmalarının büyük bölümünün bu kaynaktan elde edilen tasarrufla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Keçeli Suyu Projesiyle beraber Yeniçağa’dan yüksek elektrik maliyetiyle gelen suyu da kullanmayacaklarını vurgulayan Allar, buraya ödenen yüksek elektrik maliyetinden Belediyeyi kurtararak bu bedelin de yatırımlar için kullanılacağını ifade etti.

Allar, son olarak, 5 yılı geride bırakan Belediye Meclisi’nde alınan kararların ilçemize hayırlı olmasını diledi.

Cevap bırakın