Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Suudi heyeti inceleme için konsolosluk konutunda

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla ilgili 11 Suudi yetkili, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na ait konuta geldi. Konutta bugün inceleme yapılması bekleniyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-17 15:37:45

Suudi heyeti inceleme için konsolosluk konutunda

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasına ilişkin oluşturulan çalışma grubundan Suudi yetkililer, başkonsolosluk konutuna geldi.

6 katlı binayı Reuters'e gezdiren Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi, Kaşıkçı'nın burada bulunmadığını kanıtlamak için mukavva kutuları ve klima kapaklarını bile açarak gösterdi. Ancak bu arada binada kameraların bulunduğunu, ama kameraların kayıt yapmadığını, dolayısıyla Kaşıkçı'nın giriş-çıkışına ve içerde ne yaptığına dair ellerinde görüntü olmadığını söyledi.

Türkiye'den dün ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin Levent'teki konutuna 4 sivil ve bir resmi araç giriş yaptı.

Araçlarda, Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin oluşturulan çalışma grubundaki Suudi yetkililerin bulunduğu belirtildi.

Bu arada, Türk heyetin de inceleme ve arama için konuta gelmesi bekleniyor.

Kaşıkçı'nın başkonsolosluğa girmesinin ardından kendisinden haber alınamamasıyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak çalışma grubu kurulmuş, grup ilk toplantısını İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirmişti.

Ortak çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililer ile olay yeri inceleme ekipleri, önceki gün akşam saatlerinde geldikleri konsolosluk binasında 9 saat süren inceleme yapmıştı.

Haber Ara