Suudi gazetecinin kaybolması ABD’de Kongre ile Hükümeti ikiye böldü

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçiler dahil bazı senatörlerin Suudi Arabistan’a silah satışlarına kısıtlama getirmek için çağrılarına rağmen, satışların devam edeceğini belirtti.

Dünya
12 Ekim 2018 Cuma

Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğunda Suudi gazetecinin kaybolması ve öldürülmüş olabileceği söylentileri üzerine Senato’dan, Suudi Arabistan’ın cezalandırılması yönünde öneriler geldi.

Ancak Başkan Trump perşembe günü basına yaptığı açıklamada, silah satışlarının devam edeceğini ABD’ye para akışının devam etmesi gerektiğini savundu.

Trump, Oval Ofisten şu ifadeleri kullandı: “10 milyar dolarlık silah  ve askeri malzeme alıyorlar bu ABD’de istihdam yaratılmasına yardımcı oluyor.” 

Ancak Trump açıklamasında, Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti  hakkında ABD’nin soruşturmayı derinleştireceğini, sorumlulara da çok sert olacağını belirtmekten kaçınmadı. 

ABD senatörleri Suudi Arabistan’ı, gazetecinin kaybolması dışında Yemen’de ayrılıkçı güçlere yaptığı askeri harekat ile de suçluyor. Senatörler askeri harekatın sivilleri de hedef aldığını insanlık dışı olduğunu savunuyor. 

AP ajansı haberinde, Kaşıkçı olayında Kongre ile Trump’ın farklı düşündüğü yorumunu yaptı.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün