Sultangazi'de bulunmuştu: Suudi Başkonsolosluğu'na ait araçta arama yapılamadı

Sultangazi'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na ait bir araç bulundu. Ekiplerin, aracın çevresinde yaklaşık 1 saat inceleme yaptıkları, araçta ise inceleme yapmadıkları öğrenildi.

Yayınlanma: 22.10.2018 - 15:57
Abone Ol google-news

<video:1118643>

 Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni gelişme yaşandı.

Kaşıkçı'nın kaybolduğu günlerde Sultangazi'de bir otoparka bırakılan Mercedes marka araç bulundu.

Başkonsoloslukta görevli Türk sürücünün, Kaşıkçı'nın kaybolmasından birkaç gün sonra otoparka bıraktığı diplomatik plakalı araçta polisin inceleme yapacağı belirtildi. 

OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİ OTOPARKTA

Olay yeri inceleme ekipleri saat 17.00 sıralarında Sultangazi Zemin Otoparkı'na geldi. Ekiplerin, aracın çevresinde yaklaşık 1 saat inceleme yaptıkları, araçta ise inceleme yapmadıkları öğrenildi. Diplomatik araçta inceleme yapmak için gerekli iznin alınmasının ardından incelemelere yarın sabah devam edileceği kaydedildi. 

Aracın çevresindeki incelemeyi tamamlayan ekipler, saat 18.00’de otoparktan ayrıldı.

DİPLOMATİK PLAKALI BİR ARAÇ DAHA TESPİT EDİLDİ

Çalışmalar kapsamında geriye dönük kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, 18 Ekim'de "34 CC 2665" diplomatik plakalı bir otomobilin otoparka girdiğini ve bir süre içeride kaldıktan sonra çıktığını belirledi.

Ekiplerin bu araçla ilgili de çalışma yürüttüğü öğrenildi.

 

ARAÇ GERİ GETİRİLDİ

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan özel bir firmaya ait çekici ile götürülen plakasız araç tekrar getirildi.

Konsolosluğun önünde bulunan plakasız araç saat 16.00 sıralarında özel bir firmaya ait çekiciye konularak götürüldü. Aracın araç muayene istasyonuna götürülerek muayeneden geçirildiği öğrenildi. Araç saat 19.30 sıralarında götürüldüğü çekici ile konsolosluğa tekrar getirildi.
Öte yandan konsolosluk önünde çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun bekleyişi sürüyor. 

 

 <haber-yatay:1118386,1118213>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler