Suudi Arabistan'da işçilerin grevi sürüyor: Başkonsolos, patron gibi konuştu

Suudi Arabistan'ın Tebük kentinde Baytur firması bünyesinde çalışan ve hakları için greve çıkan inşaat işçileri açıklama yaptı, Başkonsolosun patron ağzıyla konuştuğunu söyledi.

25 Haziran 2019 07:33
Son Güncellenme Tarihi: 25 Haziran 2019 15:31
Paylaş

Suudi Arabistan'ın Tebük kentinde Baytur firması bünyesinde çalışan inşaat işçilerinin, birikmiş ücretlerinin ödenmesi için başlattığı eylem sürüyor. 

Grevin 9. gününde işçiler adına yapılan açıklamada “Aylardır ücretlerimizi ödemeyen patronlar zenginliklerine zenginlik katıyor. Biz Suudi Arabistan’da rehin tutulurken onlar teknelerinde geziyor” dendi.

Devletin başkonsolosunun sorunu çözmek yerine patronların söylediklerini tekrarladığına dikkat çekilen açıklamada “Çocuklarımız ve ekmeğimiz için susmayacağız” denildi.

CHP’Lİ GİRGİN’DEN İŞÇİLERE DESTEK

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de Suudi Arabistan’da turist vizesiyle çalışmaya götürülen taşeron inşaat işçilerinin ödenmeyen ücretleri için başlattıkları grevi ve işçilerin yaşadığı mağduriyeti meclis gündemine taşıdı.

Girgin Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; “Suudi Arabistan'ın Tebük kentindeki bir inşaat firmasının otel ve villa şantiyesine Türkiye'den çalışmaya giden yüzlerce işçi, beş aylık birikmiş ücretleri ödenmediği için sekiz gündür grevdedirler ve Suudi polisinin kötü muamelesiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Turist vizesiyle yurt dışına çalışmaya götürülen inşaat işçilerinin, en temel beslenme ve barınma ihtiyaçları insanlık dışı koşullarda karşılanmaktadır. Memleketini ve ailesini ekmek parası kazanmak için geride bırakıp gurbete inşaata çalışmaya giden işçilerin ve ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için Dışişleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını acilen göreve çağırıyoruz” diyerek işçilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istedi.

Girgin; “Hem Çalışma Bakanlığı hem Dışişleri Bakanlığı, hem de oradaki Türk Konsolosluğu turist vizesi alınarak 6 aylığına çalışmaya götürülen fakat ne yazık ki bir senedir ülkeye dönemeyen işçilerin bir Türk firması tarafından ödenmeyen alacakları için harekete geçmeli ve derhal bu sorunu çözmelidirler” diyerek kurumların bu sorunu derhal çözmesi gerektiğini belirtti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ruhani'den Trump'a "Siz müzakere peşinde değilsiniz" yanıtı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan 23 Haziran sonrası ilk değerlendirme: Muhasebesini yapacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...