19 Nisan 2024 Cuma   

SÜRÜCÜ KURSLARINDAN VEFA!

SÜRÜCÜ KURSLARINDAN VEFA!
 

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla koronavirüs önlemleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmalarının yasaklanması üzerine oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları binlerce kişinin yardımına koşuyor. Devlet kurumlarında çalışan çok sayıda personelin de yer aldığı vefa gruplarına vatandaşlar da gönüllü destek vermeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararla 30 Nisan'a kadar kapalı olan sürücü kursları da vefa sosyal destek grubu gönüllüsü olarak calışmalara katılıyor.
Sürücü kursları araçlarını yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını giderme alanında kullanılırken, kurslarda görevli eğitmenler ve kurs sahipleri gönüllü olarak çalışmalarda bulunuyorlar.
Balkan Sürücü Kursu kurucularından ve Bayrampaşa Sürücü Kursları Derneği Başkanı olan ve aynı zamanda Bayrampaşa Belediyesi'nin kurduğu İyilik Gönüllüleri Platformu'nda yer alan Fatih Bayraktar, Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Eyüpsultan’da bulunan sürücü kursları dernek başkanlarıyla yaptığı görüşmeler sonrası ilçe kaymakamlıklarındaki vefa sosyal destek grubunda gönüllü olarak hem şahsen hem de araçlarıyla çalışmalara başladı. Bu dört ilçede başlayan çalışmalara İstanbul’un 39 ilçesindeki sürücü kursları ve Türkiye’deki bir çok sürücü kursu da destek verdi ve gönüllü olarak kaymakamlık ve belediyeler ile koordineli olarak çalışmalara başladılar.


Bayrampaşa sürücü kursları öncü oldu
Bayrampaşa Sürücü Kursları Derneği Başkanı olan ve arkadaşı Atılım Doğan ile birlikte Balkan Sürücü Kursu'nu işleten Fatih Bayraktar uzun yıllardır Bayrampaşa’da ikamet ettiğini belirterek, “16 Mart tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın çağrısıyla koronavürüs kapsamında çalışmalarımız iptal olunca bu süreçte ilçemiz ve ülkemiz için Vefa Sosyal Destek Projesi içerisinde yer almak istedik. Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa ve Eyüpsultan’daki sürücü kursları olarak ilçe kaymakamlıkları ve belediyeler ile görüşerek hem şahsen hem de araçlarımızla gönüllü olarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye başladık. Bayrampaşa kaymakamlığı ve belediye yetkilileri ile birlikte koordineli olarak gönüllü olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bayrampaşa Belediyesi görevlileri araçlarımızı dezenfekte ettikten sonra görev almaya başladık. 65 yaş ve kronik rahatsızlığı olan ihtiyaç sahipleri kaymakamlığı arıyor. Biz de görevli arkadaşlar ve diğer gönüllü arkadaşlarımızla birlitte lojistik sağlıyoruz. Bu proje kapsamında çevre esnaflardan da çok iyi tepkiler aldık. Katkıda sağlamak isteyenleri de kaymakamlığımıza yönlendiriyoruz” diye konuştu.


Vatandaşların yardımına koşuyorlar
Bayrampaşa’nın da içinde yer aldığı dört ilçedeki sürücü kurslarının gönüllü olarak Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer almasının ardından İstanbul’daki 39 ilçedeki sürücü kurslarının da oluşumun içinde yer almasından mutluluk duyduğunu belirten Fatih Bayraktar, “Şu anda tüm Türkiye’deki bir çok sürücü kursu gerek araç desteği gerekse gönüllü olarak çalışarak Vefa Sosyal Destek Grubu’na katkıda bulunuyor. Bu oluşuma öncülük edenler arasında yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Balkan Sürücü Kursu ailesi olarak; Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan sürücü kursları olarak ilçe kaymakamlıklarımızın Vefa Sosyal Destek Projesinde en başından beri biz de varız dedik. Bayrampaşa’daki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçları için gönüllü olarak görev aldık. 39 ilçede belki de en kapsamlı çalışan Bayrampaşa Kaymakamlığı oldu. Çünkü 21 Mart’ta İçişleri Bakanlığı talimatıyla Vefa Sosyal Destek Grubu kurulurken, bizler Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel’in davetiyle 16 Mart’ta bir araya gelerek 'koronavirüs salgını karşısında neler yapabiliriz' diye toplantı yaptık. Kaymakam beyin başkanlığında, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Can Gökhan Balekoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Oğuz Canbulat, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, kaymakamlık sosyal yardımlaşma vakfı müdürü Mahmut Karabayır, belediye zabıta müdürü Dilber Sarıtaş ve diğer yetkililerle birlikte ben de belediyenin İyilik Gönüllüleri Platformu üyesi olarak bu toplantıya katılmıştım. 22 Mart’ta Vefa Sosyal Destek Grubu kurulunca biz de sürücü kursları olarak bu oluşum içinde yer aldık. Bayrampaşa’da herkesin üzerine düşeni yapması çok güzel. Bu zor günlerde devletimizin ve milletimizin yardımına bir nebzede olsa katkı verebildiysek ne mutlu bize. Devletimiz var olsun. Başta bu organizasyona katkısı sağlayan herkese teşekkür ederiz. 65 yaş üstü vatandaşların tüm ihtiyaçlarını kaymakamlık, belediye, emniyetteki arkadaşlar ve diğer gönüllülerle birlikte karşılıyoruz. Vatandaşların 112 ve 155 hatları ile kaymakamlığın 0549 584 10 04 ve 05 numaralı hatlarını aramaları sonucu bugüne kadar 2 binden fazla Bayrampaşalının gıda, seyahat, maaş, aşevi, noter, banka ve diğer temel ihtiyaçları karşılandı” ifadelerini kullandı


Herkesi vefalı olmaya çağırıyoruz
Kendilerine Bayrampaşa’dan Turancılar Garage’dan Fatih Çağlayan ve MGG Motor Naif Aksöyek de motor ve eleman desteği sağladığını belirten Fatih Bayraktar, “Yönetiminde bulunduğum İyi Kalpler Yardımlaşma Derneği, İstanbul Şehit ve Gazi Ailelere Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Sulu, Kızılay Bayrampaşa Şubesi’nden Erkan Bayraktar başta olmak üzere bir çok arkadaşımız bizlere destek sağlıyor. Vefa Sosyal Destek Grubu’na son olarak da bugün İstanbul Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de (İŞGADER) kumanya ve temizlik malzemesi desteğinde bulundu. Türkiye Bosna Sancak Derneği de vefalılar arasında yer alarak gönüllü olarak ihtiyaç sahibi insanların yanında oldu. V
efa Sosyal Destek Grubu içinde hiç bir çıkar gözetmeksizin yer alarak devletimizin yanında milletimizin hizmetinde olmaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. Bir Bayrampaşalı olarak Bayrampaşamızda bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarını bu oluşum içinde yer almaya davet ediyorum. Bizlere desteğini esirgemeyen Bayrampaşa Kaymakamımız Dr. Soner Şenel, kaymakamlık yetkilileri, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, başkan yardımcıları ve belediye yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyorum. 7 gün 24 saat çalışan Vefa Sosyal Destek Grubu’nun yeni gönüllülerle birlikte daha da katlanarak büyüyeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Tarih: 09 Nisan 2020 Perşembe    Hit: 2570

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol