Sürpriz görüşmenin perde arkası: "Trump Türkiye'den bıktı"

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı, rahip Brunson konusunda Türk Büyükelçi ile görüştü. Görüşmeye ilişkin ilk haber Bloomberg'in Beyaz Saray muhabiri Jennifer Jacobs'tan geldi. Jacobs, görüşmede ilerleme sağlanamadığını iddia etti ve "Türkiye'den bıkan Trump, Brunson'ın serbest kalması karşılığında herhangi bir teklifte bulunmayı reddediyor" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 13.08.2018 - 23:56
Abone Ol google-news

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç ile görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de Aralık 2016'dan beri tutuklu bulunan ve geçtiğimiz haftalarda hakkında ev hapsi kararı verilen ABD'li papaz Andrew Brunson'ın durumu ele alındı. Görüşmeye ilişkin ilk haber Bloomberg'in Beyaz Saray muhabiri Jennifer Jacobs'tan geldi. Jacobs, görüşmede ilerleme sağlanamadığını iddia etti.

"TÜRK BÜYÜKELÇİ'NİN İSTEĞİYLE"

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, konuyla ile ilgili yaptığı açıklamada, " Türk Büyükelçi'nin isteğiyle, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Büyükelçi Serdar Kılıç Beyaz Saray'da bir araya geldi. İkili Rahip Brunson krizini ve ABD-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi" ifadelerini kullandı. 

"İLERLEME GERÇEKLEŞMEDİ"

Bloomberg'in Beyaz Saray muhabiri  Jennifer Jacobs'ın aktardığına göre ulusal güvenlik danışmanı Bolton ve Türkiye’nin ABD Büyükelçisinin yaptığı görüşmede ilerleme gerçekleşmedi. Trump'ın, Brunson karşılığında Türkiye'ye bir şey vermeyi reddettiği aktarıldı. Öte yandan diplomasinin devam edeceği ancak Bolton, ABD’nin pazarlık yapmayacağı mesajı verildi.

Jacobs, tweetinde şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'den bıkan Trump, Brunson'ın serbest kalması karşılığında herhangi bir teklifte bulunmayı reddediyor. Bugün Bolton ve Kılıç arasındaki görüşmede ilerleme sağlanmadı. Diplomasi sürüyor ama Bolton uyardı: ABD pazarlık yapmayacak.

<haber-yatay:1054176,1054567,1054798,1054232>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler