Surp Dzınunt kutlanacak

Ermeni Kilisesi takvimine göre her yıl 6 Ocak’ta kutlanan Surp Dzınunt (Kutsal Doğuş ve Beliriş) Yortusu kiliselerde yapılan ayinlerle kutlanacak.

6 Ocak Cumartesi günü Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde Değabah Karekin Bekçiyan’ın riyasetinde yapılacak olan ayinden sonra, her yıl olduğu gibi, vakıf başkanları, yöneticiler ve Patrikhane’ye bağlı ruhanilerle bayramlaşmak için Patrikhane’de bir araya gelecek. Bu resepsiyonda cemaatin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişi yapılması bekleniyor. 

Bayram vesilesiyle, 8 Ocak Pazartesi günü siyasiler ve belediye başkanları, 9 Ocak Salı günü ise okul aile birlikleri ve kadın kolları Patrikhane’yi ziyaret edecek. 

Diyarbakırlı Ermeniler bu yıl da kiliseye gidemiyor 

Dzınunt, İstanbul’un yanı sıra Anadolu’daki çeşitli şehirlerde de kutlanacak. Vakıflıköy Surp Asdvadzadzin ve İskenderun Karasun Manuk kiliselerinde, Peder Avedis Tabaşyan’ın yönetiminde ayinler yapılacak. Anadolu’nun diğer kiliselerinde ve geçen yıl çatışmalar sırasında harap olan Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi’nde ise Dzınunt ayini düzenlenmesi planlanmıyor.

 

 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.