1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Suriyeli muhalif İstanbul'da öldürüldü

22 Eylül 2017

Türkiye'de yaşayan Suriyeli muhalif Orouba Barakat ve 22 yaşındaki kızı İstanbul'daki evlerinde ölü olarak bulundu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

https://p.dw.com/p/2kW4t
Fotoğraf: picture-alliance/dpa/E. Gurel

Türkiye'de yaşayan Suriyeli muhalif Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat, Üsküdar'daki evlerinde ölü bulundu. Olay, arkadaşlarının 22 yaşındaki Halla Barakat'a telefon ile ulaşamaması üzerine ortaya çıktı. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler, anne ile kızın öldürüldüğünü saptadı.

2-3 yıldır aynı mahallede oturan Barakat ailesinin komşuları, Suriyeli muhalifler boğazları kesilerek öldürüldüğünü iddia etti. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Suriyeli aktivist Orouba Barakat'ın kız kardeşi ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda, kardeşi ve yeğeninin "haksızlık ve tiranlığın ellerinde katledildiğini" yazdı. Barakat'ın kız kardeşi, ablasının 1980'li yıllardan bu yana Esad Yönetimi'ne karşı duruş sergileyen bir isim olduğunu da belirtti. Bir dönem İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Barakat'ın Esad Yönetimi'nin hapishanelerindeki işkence iddialarıyla ilgili araştırmalar yürüttüğü belirtiliyor.

Barakat'ın 22 yaşındaki kızı da gazetecilik yapıyordu. Orient News için çalışan Halla Barakat'ın bir dönem TRT için de çalıştığı belirtiliyor.

2015'te de IŞİD aleyhine haberler yapan bir gazete çıkaran Suriyeli gazeteciler İbrahim Abdulkadir ve Firas Hammadi, Gaziantep'te öldürülmüştü. Cinayetleri IŞİD üstlenmişti.

© Deutsche Welle Türkçe

DHA/AFP,ÖA/BÖ