ABD'den Türkiye'ye: Suriye'de koalisyon için tek hedef IŞİD'dir, SDG değil

Türkiye tarafından Bab'dan sonra Menbic'deki Suriye Demokratik Güçleri'nin hedef alınacağını işaret eden açıklamalar gelirken ABD'den koalisyonun Suriye'de IŞİD'den başka bir hedefinin olmayacağı mesajı geldi.

Dış Haberler

ABD Savunma Bakanlığının Uluslararası Güvenlik İşlerinden sorumlu bakan yardımcısı Elissa Slotkin, Washington'daki gazetecilere verdiği demeçte, koalisyon güçlerinin IŞİD'in var olmadığı alanları hedef almayacağını dile getirdi.

IBTimes'ta yer alan habere göre Slotkin, ''IŞİD'in olduğu yerde IŞİD'i hedef alıyoruz, IŞİD yoksa bu bizim görevimiz değil.'' ifadelerini kullandı.

Buna ek olarak yetkili, ABD'nin Bab'da Türkiye'ye destek vermeyi reddettiği iddialarını yalanlayarak, konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Slotkin sözlerine "Bab hakkında Türkiye'ye istihbarat, gözetim ve keşif desteği ve orada kuzeydeki alanlarda kara ve hava desteği sağladık.'' ifadeleriyle devam etti.

ARA News'e konuşan Washington merkezli Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi'ne bağlı araştırmacı Nicholas Heras, Menbic'in Rakka'ya yönelik IŞİD karşıtı askeri kampanya için stratejik bir önem arzettiğini belirterek Türkiye destekli grupların Menbic'i ele geçirmesi durumunun Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'ya düzenleyeceği operasyonu baltalayacağını ifade etti.

Heras, "Türk askeri güçleri, danışmanları ve Suriyeli müttefikleri, Suriye Demokratik Güçleri'yle aynı seviyede ABD ordusuyla koordinasyona sahip olmadığı için ciddi zorluklar yaşıyor." ifadelerini sözlerine ekledi.

Bunun yanı sıra Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'ya yönelik askeri operasyonları devam ederken TSK ve ÖSO'nun Bab'a yönelik 10. büyük saldırısının da IŞİD tarafından durdurulduğu iddia ediliyor.