Suriye'de 'bütün halkların kongresi' toplanacak

Suriye'de 'bütün etnik grupların katılacağı' bir 'Suriye halklarının kongresi' için hazırlık yapıldığı açıklandı. Girişimin başını Rusya çekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye iç savaşında sahada kritik değişimler yaşanırken, Rusya'nın ülkede barış için bir 'Suriye halklarının kongresi' toplamak için girişim başlattığı açıklandı. Kremlin'den yapılan açıklamada, ülkenin bütün etnik gruplarının katılacağı bir kongrenin toplanması önerisinin 'aktif bir biçimde' ele alındığı belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov Rusya'nın ve başka ülkelerin bu yönde ortak bir girişimi olduğunu söyledi. Ancak Peskov diğer ülkelerin isimlerini vermedi.

Kremlin sözcüsü, kongreyi Suriye'nin savaş sonrası kalkınmasına yardım edecek bir araç olarak gördüklerini belirtti. Kremlin sözcüsü, kongrenin ne zaman ve nerede toplanacağının konuşulması için erken olduğunu da ekledi.

'Suriye halklarının kongresi' yönünde bir öneri olduğu ilk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açıklanmıştı. Putin dün Soçi'de düzenlenen Valdai Forumu'nda yaptığı konuşmada bu yönde bir öneri olduğunu söylemişti. (Dış Haberler)

Putin: Suriye'de bölünme riski varPutin: Suriye'de bölünme riski var