61SAAT HABER SERVİSİ - Almanya’da yaşarken 2013 yılında Esad Güçlerine karşı savaşmak için Suriye’ye giden 1987 doğumlu Burak Karan için, Akçaabat Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan Gaiplik Davasında bugün ikinci kez Gaiplik ilanı verildi. 
Türkiye sınırında ki Aziz Kasabasına bağlı bir köyde hükümet güçlerinin hava saldırısı sonrasında öldüğü ifade edilen Burak Karan için mahkeme tarafından verilen ‘Gaiplik’ ilanında kaybolduğu belirtildi. 
İlanda, "ilgili hakkında bu tarihten sonra yaşamı ile ilgili olarak herhangi bir bilgi sahibi olan var ise veya kendisi yaşıyor ise mahkememize bilgi vermesi, aksi halde 2. Kez yapılan bu ilandan sonra mahkememizce gaipliğine karar verilebileceği ilanen tebliğ olunur” ifadelerine yer verildi. 
Burak Karan için verilen bu ilandan sonra, yaşadığı ispat edilemezse gaip sayılacak. 

ALMAN U17 MİLLİ TAKIMINDA OYNAMIŞTI
Aslen Trabzon’un Akçaabat İlçesinden olan Burak Karan, 1987 yılında Almanya/Wuppertal’da doğdu. Almanya’da futbol oynayan hatta Kevin-Prince Boateng ve Dennis Aogo gibi Alman futbolcularla U-17 milli takımında top koşturan Burak Karan Leverkusen, Hertha Berlin, Hamburg ve Hannover genç takımlarında oynadıktan sonra 2008 yılında 21 yaşındayken futbolu bırakmıştı. Daha sonra ise 2013 yılında eşi ve 2 çocuğunu yanına alarak Suriye’ye gitmişti… 

GAİPLİK KARARI NEDİR?
Ölüm tehlikesi içinde kaybolan veya kendisinden çok uzun zamandan beri haber alınamayan bir kimsenin ölümü hakkında kuvvetli bir olasılık varsa, hakları bu ölüme bağlı olanların başvurusu üzerine, mahkeme bu kişinin gaipliğine karar verebilir.  Gaipliğine karar verildikten sonra kişinin cesedi bulunursa, aile kütüklerine ölümü işlenir. 
Kişinin hakkında gaiplik kararı verilmesi ölümün hukuki sonuçlarını doğurur.