Türkiye (Son Dakika) Sürekli atan şalteri üst üste 1 metrelik parke dizerek 'sabitlediler'!

Sürekli atan şalteri üst üste 1 metrelik parke dizerek 'sabitlediler'!

Paylaş
Sürekli atan şalteri üst üste 1 metrelik parke dizerek 'sabitlediler'!

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde aşırı yüklenmeden dolayı sürekli atan trafo şalteri, mahalle sakinleri tarafından üst üste dizilen parke taşları ile 'sabitlendi'. Şalterin bu şekilde kalmasının çok büyük tehlikeler yaratabileceğini söyleyen duyarlı vatandaşlar ise buna tepki göstererek taşları kaldırdı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki elektrik trafosunun aşırı yüklenmeden dolayı sürekli atmasına kızan bazı vatandaşlar akla hayale gelmeyecek bir yönteme başvurdu. Trafo çevresindeki 11 parke taşını söken bazı semt sakinleri, trafo kapağını açıp, yerden yaklaşık 1 metre yüksekliğindeki şalter koluna kadar parke taşlarını üst üste dizdi.



Taşları dayadıkları şalter kolununu bu şekilde sabitlediklerini ve bir daha şalterin atmayacağını sanan vatandaşlar, aslında ne kadar tehlikeli bir iş yaptıklarının farkında bile değildi.


'ŞALTER ATAMAZSA TRAFO YANAR YA DA PATLAR'


Durumu gören bazı vatandaşlar da şalterin bu şekilde 'sabitlenmesinin' tehlikeli olduğunu söyleyerek, parke taşlarını kaldırdı. Duyarlı vatandaşlar, aşırı yüklenmeden atması gereken şalterin bu şekilde elektrik devresini kapatamayacağını, bunun da trafonun yanmasına ya da patlamasına sebep olabileceğini belirterek, parke taşlarını dizenlere tepki gösterdiler.

Haberin Devamı