|

Binali Yıldırım'dan seçim açıklaması

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım seçim sonuçları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 25 bin oy önde olduğunu ifade eden Yıldırım, "Tebrik etmesini biliriz ancak süreç devam ediyor. Partimiz hukuki süreci devam ettirecek. YSK mazbatayı kimse verirse başkan o olacak" dedi.

Yeni Şafak
14:40 - 1/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 19:35 - 1/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım seçim sonuçları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul için henüz sayım devam ediyor. 14 sandık daha sayılacak, geldiğimiz noktada Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor.

Şimdi ne olacak, onu söyleyeyim. Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacvak. Biz tebrik etmesini biliriz, ancak sürecin devam ettiğini hatırlatmak gerekiyor. 2014 seçimlerinde iptal oylar 440 bin aradaki fark 660 bindi. İptal oyların tamamını kaybeden adaya yazsanız bile yetmiyordu. Buradaki iptal oylar sonucu değiştirebilir. Her sandıkta bir tane oy yanlış yazılmış olsa 31 bin oy eder. Bu da aradaki farktan fazladır.

23.15 itibariyle önde olduğumuz için açıklama yaptık

Biz AK Parti olarak 14 seçim yaptık, bu da 15. seçimimiz. Her seçimde de tecrübeli kadrolarımız tutanakları alıp teşkilatımıza gönderirler. Biz YSK'dan önce resmi sonuçları belirleriz. Dün 23.15 itibariyle gelen sonuçlarda da böyle bir durum gördük ve çıkıp sonuç açıkladık. Ondan bu yana yaşananlar ise bu bizim için yeni bir durumdu.

  • İstanbul halkına kazanan kim olursa olsun teşekkür ediyorum. Milyonlarca insanın sorumluluğunu hissediyoruz. Teşkilatımız, il başkanlarımız, il başkanlık teşkilatımız, kadın ve gençlik kollarımız, MHP'nin teşkilatları canla başla çalıştık ve bu süreci tamamladık. Tabiki milletvekillerimiz, genel merkezimiz yine bu süreçte çok büyük katkı sağladı. Bütün yol arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

İstanbul halkının takdiridir. Onların takdiri başımızın gözümüzün üstünedir. İki adayın aldığı oyun birbirine bu kadar yakın olması çok önemlidir. Bu süreçte partimiz gerekli bilgi ve belgelerle hukuki süreci devam ettirecek.

YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak

Sonuçta YSK mazbatayı kime verirse başkan olacaktır.

Şu anda seçim YSK ve ilçe seçim kurullarının kontrolündedir. Bundan sonraki süreci bu kurumlar yönetecektir. Her zaman hayatım boyunca milletime yararlı işler yapmak için gayret ettim, bundan sonra da konumum ne olursa olsun devam edeceğim. Benim için önemli olan makam milletin gönlündeki makamdır.



#Binali Yıldırım
#Açıklama
#İstanbul
5 yıl önce