Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, yeni yapılan öğretmenevi binasının ticarette başka sıkıntılara neden olmaması için başka bir kuruma verilmesi konusunda yaptıkları çağrı sonrasında olumlu adımlar atıldığını söyledi.

Başkan Eken, “Yapılan öğretmenevinin ilerleyen günlerde yine ekonomimizde sıkıntılara sebebiyet vereceğini düşündüğümüzden dolayı binanın başka bir kuruma verilmesini Sivas TSO adına talep etmiştik. Konu hakkında Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kamuoyunda bu beklentinin olmasıyla bunu yapacaklarını söyledi. Bu iş dünyamızda olumlu karşılandı” dedi.

Daha önce Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesine yakın alanına yapılan yurtların hala gündemde kaldığına ve iş dünyasına olan etkilerinin dillendirildiğine değinen Başkan Eken şunları; “Biz, tekrar Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak şuan ki yapılan öğretmen evinin ilerleyen günlerde yine ekonomimizde sıkıntılara sebebiyet vereceğini düşündüğümüzden dolayı, orada düğün salonları veya otel olarak çalışmalar olacağını ön gördüğümüz için bu tür nedenlerle de esnaflarımız illa ki bize gelecekler ve çeşitli şikayetler başlayacaktır.  Mümkünse şuan ki mevcut öğretmen evinin yeterli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de yeni yapılan öğretmen evinin bir kuruma verilerek daha iyi değerlendirileceğine inanıyoruz. Oda olarak ilerde ki yaşanacak olan bu problemi bizler şuan gördüğümüz için böyle bir talebimiz var. Biliyorsunuz biz bir iş bir proje yapıldıktan sonra konuşmaya başlıyoruz, yapılmadan önce konuşmuyoruz. İş bitiyor açılışını yapıyoruz ondan sonra herkes konuşmaya başlıyor. Bundan dolayı da yeni öğretmen evi için bizim Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak talebimiz budur.”

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in bir TV programında kamuoyunda da böyle bir beklenti varsa biz belediye olarak burayı alırız söyleminin olumlu olduğunun altını çizen Eken, “Sivas’ın gelişimi ve değişimi konusunda her zaman elini taşın altına koyan bir Belediye Başkanımız var. Uyumlu çalışmalar yapıyoruz. Kendisi istişareye açık. Öğretmenevi binası konusunda da kendisi elini taşın altına koymaya hazır. Umuyoruz şehrimiz ekonomisi yara almadan bu konu çözüme kavuşur” şeklinde konuştu.