Euro 2020 ve Nihat Özdemir

Garip bir ülke şu bizim memleketimiz. Tüm sportif branşlarda, özellikle de futbolda esasen neticelere bakıldığında başarılı ve fakat bir o kadar da mütevazi iseniz yandınız! Fakat tavuk gibi 40/50 gramlık bir yumurta yumurtlayıp, feryad-ı figan ortalığı ayağa kaldırma yeteneğiniz varsa! Hele hele birde futbol camiasında piyasanızı yapacak sizi pazarlayacak şakşakçılarınız varsa yıllarca Türk futbolunun tüm parsasını toplar, oluşturduğunuz menfaat şebekelerinizle devranınızı sürdürür gidersiniz! Sürece baktığımızda, Türkiye'de de şimdiye kadar olan budur. Futbol pastasından alınan pay büyüktür. Ancak bunu hep hak eden paylaşmaz. Bu payın en büyük dilimleri de federasyon başkanları, milli takım hocaları, kulüp başkanları ile hocaları arasında paylaşılır. Ha paylaşma, pasta, falan deyince bunun sadece parasal yanı hesap edilmemelidir. Futboldan  elde edilen ün, şan ve bunların getirdiği iş imkanları da ilgili pasta dilimine girer. Bu cümleden izlediğimizde son yılların Türk Milli takımında kazanılmış en net skoru veya başarısı Şenol Güneş'e aittir.

***

Adam futbol takımımızı dünya üçüncüsü yapmıştır. Buna rağmen "6'ncı kol" giydiği kıyafetten, olduğu saç tıraşına kadar kendisini refüze etmeye çalışmış ve başarısına rağmen kendisini bir süre bir kenara bırakmıştır. Başka bir deyişle hoca bu pastayı paylaşanlar sınıfına girememiştir. Ancak "kul kurar kader güler" mi diyelim. Gerçeklerin üstü tüm çabalara rağmen örtülemez mi diyelim. Yıllar sonra Türk futbolunda Dünya Kupası elemelerine dahi gidemeyen milli takımı Avrupa 2020'ye götürme fırsatını Allah yine kendisine nasip etmiştir. Bu futboldaki senaryo yazarları veya oyun kuruculara bir ders olmalıdır. Gelelim bu fırsatı Allah'ın yardımı ile kucağında bulan Sayın Nihat Özdemir'e. Kendisi ile çok derin ve abartılı bir arkadaşlığımız olmadı ise de uzun yıllar hukukumuz olan ahbabımızdır. Yıllarca idaremizde bulunan protokol türbinlerinde kendisini konuk etmiş, gösterdiğimiz yerlerde misafirimiz olmuştur. Şu ana kadar ise "çok vücut bulmasa da söylediğimiz hiçbir hususta bize hayır! dememekle birlikte önerilerimizi yaptığı da görülmemiştir!

***

Süreç izlendiğinde ben bunun neden kaynaklandığını biliyorsam da bence endişesi fevkalade yersizdir! Başkanlığı isteyerek veya istemeden emrivaki kabul etmişse de kendisi şu anda federasyon başkanıdır. Hem bu Euro 2020'de sağlam bir pay sahibi olması hem de bulunduğu makamın kendine yüklediği bu şerefli misyonu yerine getirmesi gibi bir mecburiyeti vardır. Evet Sayın Özdemir; ben esasen senden önce Mehmet Âli Aydınlar beyden benzeri davranışları özler ve beklerdim. Maalesef geçti. Ama şimdi sizden bekliyorum.Gel bir tarih yaz.Yeni bir beyaz sayfa aç. Kendinin de yakından bildiği şu Türk futbolundaki kara ve yalaka düzenini yık. Başarılı olana hakkını fazlasıyla ver. Allah sana herşeyi vermiş, endişe etme hakkını ver kahraman ol. Futboldaki sahte lobiciliğe kulak asma. Yık bu sahte düzeni ki ben de tamam, yiğit adamdır. Hay hay derse yapar diyeyim. Yap ve beni de mahcup et Sayın Başkan.

 

Yazarın Diğer Yazıları