MENÜ

Süper Lig'de de Efes çıktı!

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, Euroleague’de deplasmanda yıktığı Fenerbahçe Beko’ya Süper Lig’de de geçit vermedi. Lacivert-Beyazlılar, Sinan Erdem’de oynanan maçın 3. çeyreğinde yakaladığı farkla sonuca gitti ve üst üste 9. zaferine uzandı.

Haberin Devamı

Euroleague’de bizlere, basketbol adına müthiş bir heyecan yaşatan Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, dün de Süper Lig’de karşılaştı. Lacivert-Beyazlılar uzun bir aranın ardından güçlü rakibini mabedi Ülker Arena’da yenmenin sevincini yaşarken, aynı başarıyı Süper Lig’de de ortaya koydu. Ataman’ın öğrencileri 2 gün içinde Obradovic önderliğindeki Fenerbahçe’yi 2 kez mağlup etti.

5 numara sıkıntısı

Euroleague’deki maç temposunun yarısı bile dünkü Süper Lig maçında yoktu. Zaten yabancı kuralı nedeniyle kadro rotasyonları değişti. Ataman, Euroleague’deki maçta iyi işler yapan 5 yabancısı; Larkin, Micic, Simon, Singleton ve Pleiss’ı tuttu. Obradovic’in ise zaten sıkıntılı olduğu pota altında Lauverge’nin de sakatlığı işini daha da zorlaştı. Takım boyalı alanda bir tek Ahmet’in eline baktı, Williams 5 numara oynadı.

Haberin Devamı

Oyun temposunu Efes belirledi

Zaten oyunun temposunu, baştan sona ayarlayan Anadolu Efes oldu. İlk çeyrekte De Colo ile Williams’ın dış şutlarının yanı sıra, savunmadaki sertliğini ortaya koyamayan Efes karşısında Fenerbahçe ikili oyunlar ve içeriye penetrelerde faulle durduruldu. Avrupa maçında 4. çeyreğe kadar faul çizgisine dahi gidemeyen Kanarya bu karşılaşmanın başında ürettiği 6 sayıyı serbest atıştan buldu. Efes, Larkin, Pleiss ve Singleton’la bu bölümü 17-14 önde geçti. 2. çeyrekte De Colo’ya Melih, Sloukas da katkı verince Fenerbahçe 18. dakikada 30-28 öne geçti. Lacivert-Beyazlılar ise Larkin ve Simon’un üst üste attığı üçlüklerle devreyi de 35-34 galip kapattı.

De Colo tek kaldı!

3. çeyrek maçın kırılma anı oldu. Tempoyu biraz daha arttıran Lacivert-Beyazlılar, sırasıyla Singleton, Micic, Simon ve Pleiss’ten gelen sayılarla 3 dakika içinde 8-0’lık seri yakaladı: 45-37. Bu bölümde Fenerbahçe De Colo (5), Westermenn (3) ve Melih’le (2) sadece 10 sayı üretirken, tam 6 üçlük isabeti yakalayan Efes ise 26 sayı attı, skor farka gitti: 61-44. Rüzgarı arkasına alan Efes, son bölümde de rakibinin yaklaşmasına izin vermedi: 79-66.

YORUM YAZ