SUPER BOWL seyircilerini Minneapolis Havaalanında Holokost fotoğrafları sergisi karşıladı

Amerikan spor gündeminde önemli bir yere sahip olan Super Bowl’u izlemek için Minneapolis’e gidenler şehrin havaalanına Holokost kurtulanlarını belgeleyen bir sergi görme fırsatını elde etti.

Spor
7 Şubat 2018 Çarşamba

 

2012 yılından dünyanın farklı noktalarını gezen ‘Hafıza Transferi’ adlı sergi, geçen aydan beri havaalanının iki terminaline yerleştirildi. Böylece Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü ile Super Bowl’u da içine alan bir dönem boyunca sergi, yüz binlerce insana ulaştı.

Minnesota Vikings takımının sahibi Mark Wilf, “Holokost’tan kurtulanlar, inanılmaz bireyler. Sadece kurtulmuş oldukları için bunu söylemiyorum. Fakat kurtulduktan sonra bu ülkeye gelip üretime katıldılar, muhteşem hayatlar ve aileler kurdular ve bir toplum yaratmaya katkı sağladılar” yorumunu yaptı.

Fotoğraf sergisi 44 Holokost kurtulanının evlerinde çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor. Her fotoğrafın yanında kurtulanların hayat hikâyeleri, Holokost tecrübeleri ve bununla nasıl yaşayabildiklerine dair kısa bilgilendirmeler yer alıyor.

Günümüzde ABD’de yaklaşık 100 bin Holokost kurtulanı yaşıyor. Neredeyse hepsi 75 yaşının üzerinde. Bu sergi, kurtulanların hikâyelerini korumayı amaçlıyor. Nitekim sergi başladığından beri sergide hikâyeleri bulunan kurtulanların yaklaşık üçte biri hayatlarını kaybetmiş.