14 Ocak Pazartesi günü Yunus Emre Ortaokulu’nu ziyaretinde 8. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya gelen Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet DAVU, TIMSS 2019 Sınavı’nın Türkiye´de 60 ilde Yunus Emre Ortaokulunun da yer dığı toplam 217 okulun katılımı ile Nisan 2019´da düzenleneceğini belirtti.
 
 TIMSS Sınavının ülkelerdeki 4´üncü ve 8´inci sınıf düzeyindeki öğrencilerin matematik ve fen anlarındaki başarılarını ölçmek, eğitim ve öğretimin okullarda nasıl gerçekleştiğini, eğitim sisteminin etkinlik ve verimliliğini, ülkelerin eğitim sistemleri arasındaki farklılıklarını değerlendirmek amacıyla uygulandığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet DAVU, sınava katılan okulların, Uluslararası Merkez tarafından belirlendiğini, dayısıyla bu durumun araştırma sonuçlarının güvenirliği ve geçerliği açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaparak bu yıl ilk defa elektronik ortama taşınacak TIMSS Sınavı ile ilgili hazırlık çışmarına şimdiden başlamarı gerektiğini söyledi.
 
 TIMSS Sınavının her aşaması çok iyi şekilde tasarlanmış uluslararası bir izleme sistemi duğuna değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet DAVU, sınava girecek 8. sınıf öğrencilerine ve onları hazırlayan öğretmenlerine başarılar diledi.

Kaynak:Vilik Sitesi