Süleyman Soylu'dan pes dedirten Suruç açıklaması

Süleyman Soylu'dan pes dedirten Suruç açıklaması

Süleyman Soylu'dan pes dedirten Suruç açıkla... Süleyman Soylu, partisinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Partililerle bayramlaşmasının ardından konuşan Bakan Soylu, Şanlıurfa' nın Suruç ilçesi'nde 4 kişinin yaşamını yitirdiği...

Süleyman Soylu, partisinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Partililerle bayramlaşmasının ardından konuşan Bakan Soylu, Şanlıurfa' nın Suruç ilçesi'nde 4 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşanan olaylarda AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyinin de şehit olduğunu aktaran Soylu, "Bu bizim ilk şehidimiz değil. PKK terör örgütü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da zemin kaybettikçe, halktan uzaklaştıkça şiddete başvurmaktadır. Millet, yüz göstermedikçe, onlarla birlikte olmadığını söyledikçe özellikle de partimiz, Güneydoğu Anadolu'da atılan adımlarla milletle kucaklaştıkça PKK çıldırmaktadır ve PKK'nın sözde siyasetçilerini şiddet için sahaya sürmektedir" diye konuştu.

"GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİM"

Olayın apaçık olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, görüntüleri izlediğini belirterek, şunları söyledi:

"Bir milletvekilimiz esnaf ziyaretine giriyor. Şiddetli bir tepkiyle karşılaşıyor. Hiçbir reaksiyon göstermeden, iki elini yana açarak dükkandan çıkmak için gayret gösterirken hemen arkasındaki arkadaşa yumrukla saldırmaya başlıyorlar. Allah milletvekilimizin canını muhafaza etmiş. Ondan sonra orada büyük bir arbede kopuyor ve olaylar bu noktaya geliyor. Oradaki kişi açık bir şekilde, 'ben PKK'lıyım sen hangi yüzle buraya geliyorsun' diyor. Ondan sonra bu müessif hadiseler bu hali alıyor. Olayın başka bir boyutu daha var. Bu olaydan yaklaşık üç veya dört gün önce oranın 6'ncı sıradaki adayı en son birkaç kez daha bunu söylüyor; mecliste sayın milletvekilimizin Osman Baydemir ile tartışmasını sebep göstererek, 'biz bunun hesabını sana soracağız' diye açık açık meydanlarda bunu ifade ediyor. Ayrıca eşbaşkanları Pervin Buldan, aynı değerlendirmeleri, 'toprağın altına giden her kardeşimizin hesabını AK Parti iktidarından soracağız' diyor. Bu kadar nefret dili oluşmuş bir siyaset, bu kadar alçak bir sözde siyaset, PKK'nın tamamen uşağı olmuş, onun sözünden çıkmayan bir siyasetin, demokrasiyle ve siyasetle hiçbir ilgisi yoktur.

'MÜSEBBİBİ MUHARREM İNCE'DİR'
Soylu, muhalefetin yaşananlardaki tutumunu eleştirerek, "Burada açık ve net söylüyorum. Şanlıurfa'daki, Suruç'taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce'dir. Çok nettir. Bunlara bu şımarıklığı veren, bunları siyasetin özünden ayırıp şiddete doğru yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce'dir. Hiç kimse kusura bakmasın. Dün başka bir olaya daha tanıklık ettim. Havalimanında CHP'nin yetkililerini gördüm. Olayı araştırmaya gelmişler. Kimin adına? HDP'nin adına olayı araştırmaya gelmişler. PKK'nın adına olayı araştırmaya gelmişler. Yazıklar olsun." değerlendirmesini yaptı.

"Süleyman Soylu'dan pes dedirten Suruç açıklaması" haberi, 16 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu'dan pes dedirten Suruç açıklaması haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu'dan pes dedirten Suruç açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  2. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  3. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  4. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  5. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  6. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  7. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  8. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  9. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  10. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  11. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  12. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  13. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  14. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  15. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  16. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  17. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  18. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  19. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  20. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
Gündem Haberleri