İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında İstanbul'daki seçim süreciyle başlayan gerilim farklı bir boyut kazandı. Avrupa Konseyi'nde konuşan İmamoğlu için "ahmak" diyen Soylu'ya, İmamoğlu'da "Ben lafa bakarım laf mı diye, birde adama bakarım adam mı diye" şeklinde yanıt verdi.

Bu diyalogdan sonra Süleyman Soylu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soylu söylediği sözlerin arkasında durarak, "Türkiye'nin terör sıfatıyla görevden aldığı belediye başkanlarını savunmak doğruysa ben milletimden özür dilerim. İmamoğlu'ndan da özür dilerim. Bu görevi yapmamım da bir anlamı olmadığını bir kez daha ifade ederim" dedi.

AVRUPA KONSEYİ FİTİLİ ATEŞLEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Avrupa Konseyi'ndeki konuşmasına dikkat çeken Soylu, "Avrupa'da bir fırsatını bulup Türkiye'yi şikayet etmek, Türkiye'nin hukuk ihlalleri yaptığını ortaya koymak, Türkiye'nin terör sıfatıyla görevden aldığı belediye başkanlarını savunmak doğruysa ben milletimden özür dilerim. İmamoğlu'ndan da özür dilerim. Bu görevi yapmamım da bir anlamı olmadığını bir kez daha ifade ederim" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu bir önceki açıklamasında ise İmamoğlu'na "Ahmak" demişti. Bu sözün arkasından muhabirlerin sorusuna yanıt veren İBB Başkanı, "Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye" yanıt vermişti.