Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs salgınına karşı önlemlerin artırıldığını, bakanlığın “Acil Durum” yönetimine geçtiğini açıkladı

Süleyman Soylu: Acil durum yönetimine geçtik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığının Covid-19 salgını nedeniyle 7/24 alarmda kalmayı gerektiren ‘Acil durum’ yönetimine geçtiğini söyledi.

YetkinReport’un sorularını yanıtlayan Soylu, alınan önlemlerin sonuç vermeye başladığını, ancak “ikinci dalganın” gelmesi ihtimaline karşı yeni kısıtlamalara başvurulabileceğini söyledi.

Sokağa çıkma yasağının genel nüfusa yaygınlaştırılmasına gerek duyulmadığını söyleyen Soylu, “Şu anda Türkiye nüfusunun neredeyse yarıya yakını, 40 milyon kadarı fiilen sokağa çıkmıyor zaten; ya yaş sınırı ya da rahatsızlıkları nedeniyle, sıkı önlemlere devam etmek zorundayız” dedi. Soylu, yeni önlemlere örnek olarak İzmir Karşıyaka’da ana caddenin yaya gezmesi dahil olmak üzere kapatıldığını, İstanbul Bağcılarda bir binanın tam karantinaya alındığını verdi. İçişleri Bakanı, şehirlerdeki durumu anlamak için yaptıkları özel araştırmanın sonuçlarını da anlattı.

"Kurallara uyulup uyulmadığını nasıl kontrol ediyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Soylu, "Salgının başından itibaren sahada ölçümler yapıyoruz. Ölçümlerin yanı sıra özel araştırmalar da yapıyoruz, telefon görüşmeleri ve diğer yöntemlerle. Bunlarda üç temel noktaya bakıyoruz. Birincisi, vatandaş hangi kaynakların söylediğine itibar ediyor. Burada görüyoruz ki Sağlık Bakanlığı ve hükümet tarafından açıklanan bilgiler ilk sırada. İkinci sırada da Bilim Kurulu üyelerinin açıklamaları geliyor. Televizyon ve gazetelerde yer alan yorumcu görüşleri epey geriden geliyor. İkincisi, vatandaş evinden ne sıklıkta çıkıyor. En çok çıkan yaş grupları, sosyal gruplar, vb kimler? Bu verileri başka önlemlerde yararlı olması amacıyla değerlendiriyoruz. Üçüncüsü de, vatandaşın koronavirüse karşı aldığı önlemler" yanıtını verdi.

Söyleşinin tamamı için tıklayın