Son Dakika Haberler

Şükrü Genç: Neye ihtiyaç olduğu bilinmeli, araştırılmalı

Şükrü Genç: Neye ihtiyaç olduğu bilinmeli, araştırılmalı
Okunma : 2.580 views Yorum Yap

Şükrü Genç: Neye ihtiyaç olduğu bilinmeli, araştırılmalı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  danışmanlarıyla birlikte deprem felaketiyle sarsılan İzmir’e gitti.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir’e giderek, yıkılan binaların enkazında yapılan arama- kurtarma çalışmalarını yakından izledi. Depremden en çok etkilenen Bayraklı‘da incelemelerde bulunan Başkan Genç, daha sonra AFAD’ın depremzedeler için kurduğu çadırları ziyaret etti.

SARIYER’DEN 6 MÜHENDİS DEPREM BÖLGESİNDE 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç EGETV’nin canlı yayınına katılarak tespitlerini ve düşüncelerini paylaştı.
Sarıyer Belediyesinden 6 mühendisin bayraklıya gelerek tespitlerde bulunucağını ve Bayraklıda şu anga gereksinim olan ihtiyaçlarla ilgili rapor açıkladı.

Başkan Şükrü Genç yapmış olduğu açıklama şöyle:
Türkiye gerçeği, yine hüsran, yine sıkıntı, yine ağlama duvarları, korkuyorumki yine aynı şekilde bir kaç gün sonra unutulucak ve önlem alınmayacak, yine ağır bedeller ödenecek sıkıntı orada. Bir gerçek var. Türkiye deprem kuşağı, bunun kaçışı yok, binalarınızı ona göre yapacaksın. Ustalığı, malzemesi ve mühendisliğiyle herseyi ile burada binalar var ruhsatlı imiş ama mühendislik hizmeti almamış. Olayın başladığından itibaren özellikle herkesi söylediği bir şey var. Bu bölge eski bostanlar, Aliyon zemin olduğu bölgeler, i
İzmirlilerin tamamı ve bu bölgede yaşanlar biliyorlar ama rant, bugün rahat ve çabuk para kazanayım hesabı geldiği nokta bu. Bu hatalar sonucunda bedel ödeniyor.

Şükrü Genç: Neye ihtiyaç olduğu bilinmeli, araştırılmalı

Erzincan depremi, 1999 depremi, Van depremi. Çok ağır bedeller. Erzincan ve Malatya depremleri bedeller ödüyoruz. Bu binalar çok eski binalar değil. 20-25 yıllık bina inşaatçılıkta yeni bina demektir. Malzemeye baktım, içinden çıkan demire baktım çok fena, beton diye birşey yok. Yandaki binalarda aynı şekilde. Esas bundan sonrası zor. Belediyelerle paylaşım söz konusu. Sarıyer Belediyesinden 6 mühendis geliyor teknik tespitleri yapmak için.

Şükrü Genç: Neye ihtiyaç olduğu bilinmeli, araştırılmalı

Eğitime çocuklardan başlamalı. Reklamlarda, Dizi aralarından mutlaka insanlara gösterilmeli. Heran deprem olabilir. Bu eğitimi herkes almalı. Bugün depremi önlemek mümkün. Günümüz teknolojisi ile mümkün. Deprem öldürmez, insanların ihmalkarlığı öldürür. İnsanların cehaleti, yapılan binalarda hatalar. Kullanılan malzemelerdeki kepazelikler olayı bu noktaya getirmiştir. Bizim insanımız bu günlerde büyük dayanışma gösteriyor. Bu dayanışmayı normal zamana taşımalıyız. Burada insanlarımızı organizasyonuna, dayanışmasından çok gururlandım.

Türkiye’nin her yerinden inanılma yardımlar geliyor. Ciddi bir zayiat var. Neye ihtiyaç olduğu bilinmeli, araştırılmalı, Tunç Soyer başkanın söylediği uyku tulumuna ihtiyaç var. Yerel serilen mak ve Battaniyeye ihtiyaç var.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)