|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suikast haberi bana geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Boşnak lider İzzetbegoviç ortak açıklama yaptı. Erdoğan, "Suikast planı haberi bana MİT tarafından ulaştı, zaten o yüzden buradayım. Bu tür tehditler bizi bu yoldan alıkoyamaz. Yolumuza çıktığımızda yılmadan devam ederiz 15 Temmuz'daki gibi." dedi.

Yeni Şafak
15:13 - 20/05/2018 Pazar
Güncelleme: 15:40 - 20/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
İki lider bir araya geldi.
İki lider bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Boşnak lider İzzetbegoviç ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Üç yıl aradan sonra Bosna'da olmaktan mutluluk duyuyorum. İzzetbegoviç kardeşimle ikili ve heyetler arası görüşmelerimizi yaptık. Tüm alanlarda neler yapabiliriz, neler yapacağız bunları görüşme fırsatı bulduk. Tabi Türkiye Bosna Hersek'i barış ve idamesi için elinden gelen tüm desteği verecektir. Yaklaşan genele seçimlerin Bosna Hersek'in barış ve refahın devamı için hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasinin kuralları çerçevesinde şeffaf ve adil bir seçim olması gerekir."dedi.

"Ulaşım, lojistik, enerji konularında yetklilerimizi bir araya getireceğiz. Ülkemiz bölgesel alt yapı projelerini güçlü bir şekilde destekliyor. Türk Yatırımcılara Bosna Hersek'te daha fazla iş yapma imkanının sunulmasını istiyoruz. İkili ticaret hacmini kısa vadede 1 milyar dolara çıkaracağız."

"Bosna Hersek için NATO üyelik eylem planını bir an önce etkinleştirilmesi için çabamızı sürdüreceğiz. Bosna Hersek'in Avrupa Birliği sürecindeki taahhütlerini yerine getirmesini memnuniyetle karşılıyoruz."

"FETÖ, toplumun her alanına kollarını dolamış bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye devam ediyor. Karışıklı çabalarla Bosna Hersek'te bu işi kısa sürede sonlandırılmasını bekliyoruz."


Bosna Hersek'te yapılacak şişe cam fabrikasına ilişkin, "Türkiye'nin Bosna'da yaptığı yatırımların adeta amiral gemisi konumunda". dedi.

Yol yapımına ilişkin üç mekanizma var. Sırbistan, Bosna Hersek, Türkiye. Atılacak bu adımla Belgrad'dan Saraybosna'ya yapılacak olan yolların özelliği çok çok farklı. Kolay bir alt yapı yok, çok zor. Gerek tüneller, gerek tünellerin dışında köprüler vs. Fakat bittiği zaman Balkanlar mutlu olacak. üç milyon avro üzerinde burada bir yatırım gerekecek. Bu egzim desteği, kredisi ile olacak. Bölgesini barış iksiri olsun istiyoruz"

"Yılmadan devam ederiz"

Suikast planına ilişkin sorulan soruya cevap olarak Erdoğan, "Milli İstihbarat Teşkilatımızdan burada suikast planlandığı bilgisi bana ulaştı. Ancak ben buradayım. Bu tür operasyonlar bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Yolumuza çıktığımızda yılmadan devam ederiz 15 Temmuz'daki gibi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'den yeni bir kredi bekliyoruz

Bosna Devlet Başkanı Bakir İzzetbegoviç; "Temmuz veya Ağustos sonunda yeni bir resmi ziyaret yapılacak. Türkiye'nin verdiği kredi ailelere yeni bir umut oldu. Türkiye'den yeni bir kredi bekliyoruz. Özellikle bir kaç konuda şişe cam- ham madde konusunda itirazlar oldu. Ham madde sağlama konusunda bir destek vermemez gerekiyor. Bölgedeki iztihdamda birinciyiz" dedi.

#Bosna Hersek
6 yıl önce