Sudanlıların yüzü, Somuncu Baba Derneği’nin yardımlarıyla gülüyor

Sudanlıların yüzü, Somuncu Baba Derneği’nin yardımlarıyla gülüyor
Gündem 30.12.2019 19:38:00 3897 0

Merkezi İstanbul’da bulunan Somuncu Baba Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmak üzere yardım organizasyonlarına devam ediyor.

Açlık ve susuzlukla mücadele eden Doğu Afrika ülkesi olan Sudan’a, Türkiye’den yardım eli uzandı.

Somuncu Baba Derneği’nin yürüttüğü çalışma ile Sudan’ın Şebeşe bölgesinde yaşayan Müslüman ailelere ve hafızlık eğitimi gören çocuklara, gıda, kırtasiye ve nakdi yardım yapıldı.

Yardım organizasyonunun başında bulunan derneğin yönetim kurulu üyesi Yaşar İlme, Müslümanların yaşadığı birçok coğrafyada yardım organizasyonları düzenlediklerini anlatarak, Müslüman ülkelerin yaşadıkları zor günlere kayıtsız kalmayan Somuncu Baba Gönüllülerinin ve hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

İlme, Sudan halkına yardımlarının süreceğini belirterek, “Dernek olarak gıda ve kırtasiye kampanyası başlattık. Üyelerimiz ve hayırsever necip milletimiz bizleri yalnız bırakmayarak ciddi destekler verdi. Bir ailenin 1 ay ihtiyacını karşılayacak 250 yardım kolisi hazırlanarak burada dağıtımı yapıldı. Yetim ve öksüz aynı zamanda durumu iyi olmayan 250 çocuğa da çanta, Kur’an-ı Kerim ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Son olarak burada akika, adak ve hayır kurbanlarının kesim ve dağıtımı da vekâlet yolu ile gerçekleştirdi.” dedi.

Türkiye’nin bölgede çok büyük bir organizasyon yürüttüğünü ifade eden İlme, “Devletimiz eliyle burada TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Maarif Vakfı, Kızılay ve Diyanet Vakfı ile gurur verici hizmetlere imza atılıyor. Dernek olarak bizde devletimizin kurumlarıyla ortak çalışmalar yürütmekte ve Müslüman kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak güzel hizmetlere imza atmaktayız.” diye konuştu.

Dernek yönetim kurulu üyesi Yaşar İlme, son olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerin artarak devam edeceğine aktararak, yurt içerisinde burs verilen birçok öğrencinin de eğitim hayatlarına destek olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Derneğin genç yönetim kurulu üyesi Feyzullah Aluç ve Hüseyin Selimli de Osmanlı coğrafyasını etkileyen hizmet ve çalışmaların yanı sıra örnek nitelikte öğrenciler yetiştiren Somuncu Baba Hazretlerinin ismini daha geniş kitlelere yaymak istediklerini kaydetti.