Afşin'de, "Sinekten Kurtulmak İçin Önce Bataklığı Kurut" projesi kapsamında, çocukların suça sürüklenmelerini önlemek amacıyla ilçedeki metruk binaların yıkımına başlandı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliğince hazırlanan “Sinekten Kurtulmak İçin Önce Bataklığı Kurut” projesi  kapsamında  ilçe merkezinde bulunan metruk binalar yıkılıyor.

 Afşin İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, "İlçemiz genelinde çevre kirliliğine sebep olan, aynı zamanda  tehlike arz eden virane binalara bulunduğu gerekçesiyle söz konusu yapıların çürük binalar kapsamında yıkılması için hazırlanan “Sinekten Kurtulmak İçin Önce Bataklığı Kurut” projesi kapsamında yıkılıyor.Afşin Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak binaların yıkım işlerinin gerçekleştiriyoruz."dedi

Projeyle, uçucu ve uyarıcı maddelerin kullanılmasını ve çocukların suça sürüklenmelerini önlemeyi hedeflediklerini belirten  Afşin İlçe Emniyet Müdürü Emol, " Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, TDP Büro Amirliğimizce hazırlanan “Sinekten Kurtulmak İçin Önce Bataklığı Kurut” projesi ile Afşin İlçe merkezinde bulunan ve Polis sorumluluk bölgesinde özellikle okul çevresinde ve mahallelerde bulunan eski virane, metruk binalarda, uçucu ve uyarıcı maddelerin kullanılmasını ve çocukların suça sürüklenmelerini önlemek amacıyla, bu binaların yıkılması ve temizlenerek otopark olarak kullanılması amaçlıyoruz. Çarşı içerisinde kullanılmayan ve eski toprak evleri Afşin Belediyemizin iş makineleriyle kaldırıyoruz. Proje kapsamında metruk binaların ıslah edilerek, otopark alanına dönüştürülmesi sayesinde ilçemizin park sorununu da büyük ölçüde azaltmayı hedefliyoruz. Sinekten Kurtulmak İçin Önce Bataklığı Kurut Projesini, Afşin Kaymakamlığı,  Belediye Başkanlığı ve mahalle muhtarlarının katkılarıyla bu projemizi yürütüyoruz. Katkıda bulunan ve emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa ise projenin çevre ve özellikle de çocukların suça ulaşmalarını engellemek açısından önemli bulduklarını söyledi.

Proje kapsamında ilk yıkım işleminde Afşin İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa ve görevliler hazır bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi