Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç'ın üniversitelerde Bahar Dönemi uzaktan eğitimle yapılacak açıklamasının ardından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yönetimi Bahar Dönemi eğitim-öğretim süreci ile ilgili kararlar aldı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Mehmet Sarıbıyık, yaptığı yazılı açıklamada 24 bin öğrenciye yönelik uzaktan eğitimle maksimum faydayı sağlamaya yoğunlaştıklarını ifade ederek 'Öğrencilerimiz, uzmanların uyarılarına uygun hareket ederek eğitim süreçlerini de hassasiyetle devam ettirsinler. Zor bir dönemden geçiyoruz. Topyekün bir mücadeleyle bu süreci atlatacağız. Bu süreçten doğan olumsuz etkileri en aza indirgemek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Uygulamalı bilimler üniversiteyiz ve mottomuz, 'Bilgiyi beceriyle birleştiren üniversite.' Bütün beceriyi uzaktan eğitimle karşılayamayacağımızın da farkındayız. Sürecin normale dönmesi durumunda her türlü tedbiri alacağız. Öğrencilerimizin bilgi beceri ve yetkinliklerinin tamamlanarak mezun olmalarını sağlayacağız. Öğrencilerimiz müsterih olsun, sağlıklarına ve derslerine dikkat etsin' dedi.

FİNAL Hariç Tüm Sınavlar Online
SUBÜ'de atölye, laboratuvar ve iş yeri eğitim derslerinin uzaktan eğitimle verileceğini açıklayan Rektör Mehmet Sarıbıyık, İş yeri uygulamasında olan öğrencilerin iş yerinde geçirdikleri süre ile değerlendirileceklerini de belirtti. Rektör ayrıca ara sınavların (vize) sabis sistemi üzerinden online yapılacağını, final sınavlarının ise sürecin normalleşmesi halinde yüz yüze yapılacağını ifade etti. Alınan kararlar şöyle: kısa sınav, ödev ve vizeler SABİS/Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden, final sınavları ise sürecin normalleşmesiyle birlikte örgün olarak yapılacak. Derslerin uygulama kısımları iki hafta sürecek yoğunlaştırılmış örgün eğitim ile final sınavları öncesinde gerçekleştirilecek. İş yeri uygulaması dersi, (3+1, 7+1, 6+2) tamamlanan haftalar üzerinden değerlendirilecek. Ancak 'işyeri eğitimi' adlı ders ise yine Sabis sisteminden uzaktan eğitimle takip edilecek. Yaz Stajı dersi de sürecin normalleşmesiyle birlikte uygulamalı olarak iş yerlerinde gerçekleştirilecek.

VİDEO ÇEKİMLERİ
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) alınan karar doğrultusunda 23 Mart'ta ders dökümanları paylaşımı ile uzaktan eğitime başlayan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), derslerin video içeriklerini de 30 Mart itibarıyla yüklemeye başlayacak. Üniversite bünyesinde oluşturulan ekiple 600 dersin çekimlerine başlayan SUBÜ, öğrencilere teorik derslerin yanı sıra atölye ve laboratuvar ortamındaki uygulamaları da aktaracak. Bu doğrultuda gerçekleştirilen derslerde İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin İpek, Malzeme Bilimi ve Laboratuvarı Dersi'ni atölyede uygulamalı olarak; Sapanca Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Zuhal Erol ise İletişim Dersi'ni sınıf ortamında işledi. Tüm fakülte ve meslek yüksekokullarında oluşturulan video çekim çalışmaları haftalık ders konularının dökümanlar bölümlerine yükleneceği ve öğrencilerin diledikleri zaman ders dökümanlarını okuyup izleyebilecekleri de belirtildi.