Öğretmen

Şubat Öğretmen Atamaları En Erken Mayıs Sonunda Sonuçlanır

Merakla beklenen 2017 yılı Şubat öğretmen atamalarının takvimi ve kontenjanları açıklandı. Maliye Bakanlığı’nın kadro onaylarının ardından MEB de atamalar için takvimi belirledi. Öğretmen adaylarının bir kısmı kontenjanlara sevinirken bir kısmı da yetersiz kontenjan nedeniyle üzüldü.

2017 Mart Kılavuzunda Göze Çarpanlar

1- Sözlü sınav merkezleri 18’den 7’ye düşürülmüş. Komisyonların farklı puanlamaları en aza indirmek için merkezler düşürülmüş.

2- 2016 Ekim atamasında ön başvuru için 4 gün süre verilirken 2016 Mayıs ataması için 7 günlük süre öngörülmüştür.

3- Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Gerektiren Alanlar Bakımından sözlü sınavlar daha uzun sürede bitecektir. 24 Nisan’da başlayıp 13 Mayıs’ta bitecektir. En erken 1 hafta içinde sözlü sınav sonuçları açıklanıp itirazlar alınıp itiraz sonuçları açıklandığını varsaydığımızda 1 hafta içinde atama tercihlerinin alınıp atamalar sonuçlanırsa 20 bin 127 öğretmen ataması Mayıs sonunu bulacaktır. Süreç daha da uzarsa göreve başlatmalar 1 Eylül 2017’de olabilecektir.

DEĞERLENDİRME: Referandum faktörü nedeniyle 20 binden daha fazla öğretmen ataması yapılır diye tahmin ettik, beklentilere cevap verilir diye düşündük ama ilan edilen kadro 20 bin 127’dir. Önümüzdeki süreçte ek bir kadro açılır mı şimdiden kestirmek zor. Ön başvurular 15 Mart’ta başlayacak olup muhalefet partileri, sendikalar ve öğretmen adayları atama sayısının arttırılması için bir çalışma içinde olacaklardır. MEB, Şubat atamasını sözlü sınavlar nedeniyle en erken Mayıs sonunda yapabilecektir. Süreç uzarsa da artık 1 Eylül’de göreve başlatmalar yapılır.

Zeki KARA / KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Söz verildiği gibi 6 yılı geçkin dershanelerde öğretmenlik yapanların ataması yapılmadı ne acıdır ki sözlerinde de durulmadı hayatını bir şekilde ikame ettiren kimseye minnet etmeyen öğretmen ler su an işsiz devletin asli görevi istihdam oluşturmak …. Ve kapatılan dershane öğretmenlerini mülakatta değerlendirilmesini hükümetten istiyoruz

  2. Ya mülakat bitecek bir hafta sonra kpss sınavı bunun düzeltilmesi gerek eskisi gibi temmuz ayına alinsin

  3. Çok bekleyin.herşey referanduma evet vaadine bağlanıyor.uyan türkiye…