Büyük Torbalı

Su faturalarına isyan

Üç ay sonra yeniden kesilmeye başlanılan su faturaları, Atatürk Mahallesi sakinlerinin tepkilerine neden oldu. Mahallede üç aylık su kullanım tüketim değeri olarak bin 200 liraya kadar fatura geldiği öğrenildi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Su faturalarına isyan
330 Görüntüleme
24 Haziran 2020 - 17:57
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Koronavirüs salgınının yayılma hızının en fazla olduğu günlerde ekonomik destek programları devreye sokuldu. Çalışamayanlara kısa çalışma ve işsiz ödeneği adı altında belirli bir miktar ödeme yapıldı. Bu zorlu süreçte toplumun her kesimi kapsayan düzenlemelerde yürürlüğe koyuldu. Düzenlemeler kapsamında su sayaçlarının okunması üç aylık süreyle yapılmadı. Normalleşme süreciyle birlikte ertelenen borçların tahsilatı kaldığı yerden başladı. Hafta başında su sayaçlarının okunmasıyla gelen faturalardaki tutarlar herkesi şaşırttı.
MAHALLE SAKİNLERİNİN FATURA İSYANI
Atatürk Mahallesi’nde üç ay sonra gelen su faturaları ortalamanın iki, üç kat üzerine çıktı. Mahallede 3 aylık su kullanım bedeli olarak 800 ile bin 200 lira arasında değişen su faturası borçları yazıldı. Su faturası son bir yıl içerisinde aylık en fazla 113 lira gelen Nuri Sucu’ya da dört aylık su faturası borcu 760 lira geldi. Duruma isyan eden Sucu, “Ailem ile birlikte yaşadığımız evin su faturası her ay ortalama 90 lira geliyor. Bir yıl içerisinde en fazla 113 lira geldi. Ancak koronavirüs sebebiyle 114 günlük su kullanım bedelimiz bir yıllık aylık ortalamanın çok fazla üzerine çıkarak 760 lira geldi. Aynı miktarda su kullanmamıza rağmen faturalarımız yüksek geldi. Mahallemizde aynı durumda olan onlarca kişi var. Bazı arkadaşlarımıza 3 aylık su faturası bin liranın üzerinde geldi. Yapılan bu haksızlığı tüketici haklarına bildireceğim. Yetkililerden ricamız bu yapılan yanlışlığı bir an önce düzeltmeleridir. Virüs nedeniyle herkes ekonomik anlamda zor durumda, birçok kişinin gelen bu faturaları ödeme imkanı yok. Yetkililerden ricamız bu sorunu en kısa zamanda çözmeleri” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web