Sturridge transferinde dikkat çeken ayrıntılar! Ağaoğlu, geleneğe dönüştürdü...

25.08.2019 - 17:37 | Son Güncellenme: 25.08.2019 - 20:37

Sturridge transferinde dikkat çeken ayrıntılar! Ağaoğlu, geleneğe dönüştürdü...

Trabzonspor, İngiliz ekibi Liverpool'da forma giyen Daniel Sturridge transferini gerçekleştirdi ve 3 yıllık imza ile büyük sükse yaptı. Bu transfer, Avrupa'da da birçok basın kuruluşuna haber oldu. Dikkat çeken detaylardan biri ise Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun, Lille Kulübü'ne Yusuf Yazıcı transferinin gündemde olduğu günlerde forma satın alma zorunluluğu getirdiği gibi, yıldız oyuncuyla da bu konuda önceden görüşmesi. Detaylar haberimizde...

Sturridge de 1000 forma aldı

Bordo-mavililerin Başkanı Ahmet Ağaoğlu, söz konusu transferin gerçekleşmesinde aktif bir rol oynadı. Ağaoğlu'nun, Trabzonspor forması giyen Sturridge'e dahi forma satın alma konusunda şart koşması dikkatlerden kaçmadı. Bu, Trabzonspor'da bir geleneğe dönüştü.

Trabzonspor formalarının fiyatları...

Trabzonspor'un 2019 yılı formalarının 200 TL ile 220 TL arasında değiştiği düşünüldüğünde, Sturridge'in 1000 adet forma satın alması da mali açıdan dikkate değer bir detay olarak futbolseverlerin önüne çıkıyor.

Sturridge transferindeki imza parası tartışma yarattı

Bu arada Trabzonspor'da çok sıcak bir şekilde karşılanan ve memnuniyetini dile getiren Daniel Sturridge için verilecek imza parası tartışma yaratmıştı. Konuyla ilgili olarak bir yorum da Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu'ndan geldi. 

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Futbolda bunlar var"

Radyospor'a konuşan Hayrettin Hacısalihoğlu, "Yönetim Sturridge transferinde tepkiyi azaltmak için ödemeyi böyle açıklamış olabilir. Ama imza parası artık futbolun içine girmiş bir hadisedir. Menajerlerin durumu gibi. Menajere para verilir mi deniliyordu daha önce. Menajerler de paydaşlardan biri. Futbolda bunlar var. İmza parasını da öyle değerlendirmek gerek. Bonservisi elinde olan, popüler olan futbolcular imza parası çıkarıyor karşınıza" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor futbolcunun maliyeti hakkında açıklama yapmıştı

"Şirketimiz, Serbest statüde bulunan profesyonel futbolcu Daniel Sturridge ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere üç yıllık anlaşma sağlamıştır.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya;

- 2019-2020 sezonu için 1.500.000.-euro garanti ücret,
- 2020-2021 sezonu için 1.500.000.-euro garanti ücret,
- Opsiyon dönemi olan 2021-2022 sezonu için 1.500.000.-euro garanti ücret ödenecektir.

Şirketimiz ayrıca, Serbest statü hakkını elinde bulunduran ve dolayısıyla herhangi bir bonservis ödemesi yapılmayacak olan oyuncuya, 2019-2020 sezonu için 2 milyon euro imza ücreti ödeyecektir. Devam eden sezonlar için ise oyuncunun kulübümüzde devam etme şartına bağlı olarak imza ücreti ödenecektir. Oyuncunun kulübümüzle ilişiğinin kesilmesi durumunda herhangi bir imza ücreti ödemesi yapılmayacaktır.

Ayrıca, yapılan transfer kapsamında, futbolcuya yapılacak ödemelerin yüzde sekizi oranında bir menajerlik hizmet bedeli ödenecektir. (AJANSSPOR ÖZEL)

Senin için hazırladığımız haberler