Stripe, kurumsal kredi kartı Stripe Corporate Card'ı tanıttı

Stripe, verdiği krediler üzerinden miktara göre değişmeyen sabit bir ücret alan Stripe Capital'dan sonra şimdi de Stripe Corporate Card isimli kredi kartını tanıttı.
Stripe, kurumsal kredi kartı Stripe Corporate Card'ı tanıttı

Geçtiğimiz hafta, ödeme devlerinden Stripe'ın, küçük işletmelere kredi veren ürünü Stripe Capital'ı tanıttığından bahsetmiştik. Stripe, verdiği krediler üzerinden miktara göre değişmeyen sabit bir ücret alan Stripe Capital'dan sonra şimdi de Stripe Corporate Card isimli kredi kartını tanıttı. Şirket, dün yapılan duyuruyla, şu anda 45 ülkeye ödeme yapabilme kapasitesine sahip yeni bir kurumsal kredi kartını piyasaya sürdüğünü resmi olarak açıkladı.

45 ülkeye ödeme yapabilme kapasitesi

Stripe, uluslararası ödeme platformunu kolaylaştırmaya yardım etmek için küresel ağına yatırım yaptığını belirtti. Bir platformun uluslararası olarak ölçeklendirilmesinin çeşitli ülkelerdeki gerekliliklerle mücadele etmek, yerel bankacılık ağlarına bağlanmak gibi önemli zorluklar içerdiğini belirtti. Şirket, desteklediği platformların, Tayland, Endonezya ve Polonya gibi ülkeler de dahil olmak üzere ülkelerin kendi para birimleriyle 45 ülkeye ödeme yapabileceğini belirtti. Stripe ayrıca, şirketlerin online işlerini kolaylaştırma, gelirleri artırma ve uluslararası çapta genişleme yapmalarını kolaylaştırmak için Stripe Corporate Card'ın yaratıldığını duyurdu.

Harcama limitleri kategoriye göre belirlenebilecek

Şirketlerin kartı hemen kullanmaya başlayabileceğini, bunun için uzun ve sıkıcı prosedürlerin gerekmediğini belirtelim. Bir şirket kendi logosunu anında sanal kart için Stripe Dashboard'a yükleyebilecek ve birkaç gün içinde fiziksel bir kart alabilecek. Stripe Corporate Card sahibi şirketler harcama limitlerini kategoriye göre kolayca belirleyebilecek ve belirli kalemlerin veya kategorilerin birlikte satın alınmasını durdurabilecek. Tüm işlemler anında Stripe'ın gösterge tablosunda da görünecek, böylelikle gözden kaçan bir harcama olmayacak. Stripe, kartın hiçbir ücretinin olmadığını ve ilk iki harcama kategorisinde yüzde 2 oranında geri kazanım olacağını söyledi.

Stripe ayrıca, ABD'deki işletmelerin "Anında Ödemeler" ile birkaç dakika içinde fon almayı seçebileceklerini açıkladı. Stripe'ın onboarding ve ödeme altyapısı olan Connect Express'in şu anda 28 yeni pazarda olduğunu ve şirketin Estonya, Yunanistan, Polonya, Portekiz, Litvanya, Letonya, Slovakya ve Slovenya gibi ülkelerde de faaliyetlerine başladığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.