Strasbourg'un yeni Belediye Başkanı Jeanne Barseghian

Fransa'da yerel seçimler sonuçlandı. Ülkenin önemli kentlerinden Strasbourg'un belediye başkanlığına Jeanne Barseghian seçildi.

Fransa’nın “Avrupa Ekoloji ve Yeşiller” Partisinin Başkanı olan Barseghyan, yapılan seçimlerde seçmen oyunun yüzde 42.5’ni aldı. Barseghian aynı zamanda çevreci bir aktivst. 

39 yaşındaki Barseghian, Paris’te dünyaya geldi. 2002 yılında Strasburg’a taşınan Barseghyan, burada Fransa’nın ve Almanya’nın yasalarını araştırdı ve çevre konularında çalışan bir avukat oldu. Barseghian çevre koruma projelerine de  katıldı.

Jeanne Barseghian 1918'de kurulan ilk Ermenistan Cumhuriyeti'nde (1918-1920) parlamentoya seçilen 3 kadından biri olan Bercuhi Parseğyan-Bardizbanyan'ın torunu.

Fransa'da yapılan yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un merkez partisi ağır yenilgi alırken, Yeşiller Partisi birkaç büyük şehirde seçimi kazandı.

Sandık çıkış anketlerine göre Yeşiller Partisi Lyon, Bordeaux, Strasbourg ve Marsilya'da seçimi kazandı.Yeşiller Partisi geçen yıl yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Fransa'da oylarını artırmıştı.

Avrupa Ekolojisi Yeşiller Partisi'nden Avrupa Parlamentosu üyesi Yannick Jadot, Yeşiller'in tarihi bir zafer kazandığını söyledi ve "Bu inanılmaz bir yeşil dalga” dedi.

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan