Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı Anayasa Referandum Koordinasyon Kurulu ve Köy Komitelerinin kurulması için görev almak isteyen üyelerle bir araya geldiklerini bildirdi.


İlçe Başkanı Sertan Ocakçı adıyla gönderilen açıklamada şöyle denildi:


Cumhuriyet Halk Partisi parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığımızda Partililerimizin katılımıyla Anayasa Referandum Koordinasyon Kurulu ve Köy Komiteleri oluşturuldu. Önceki dönem ilçe başkanlarının da içersinde bulunduğu ve kadın üyelerimizin de aktif görev aldığı Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Koordinasyon Kurulu içersinde oluşturulan Köy Komiteleri belirlendi.14 şubat Salı günü itibari ile Koordinasyon kurulumuz ve Köy komitelerimiz çalışmalarına başlamışlardır.


14 Şubat Salı günü itibari ile Anayasa Referandumu ve Anayasa Değişikliği ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelinmiş olup, genel bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Sivil Toplum Kuruluşlarının fikirleri ve düşünceleri dinlenmiştir. Toplantı ve Sahaya yönelik çalışmalar Sivil Toplum Kuruluşlarının etkin katılımı ile  aralık vermeden etmektedir.