131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

STAR RAFİNERİ İLAVE TANK SAHASI YAPACAK

7 Aralık 2018, Cuma 06:43

     


Star Rafineri İlave Tank Sahası Projesi’nde, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuru Dosyası’nın halkın görüşüne açıldığı ifade edildi.

SOCAR’ın Aliağa’da 6,3 milyar dolar yatırımla kurduğu Star Rafineri adına Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama yapıldı. Petrol işleme kapasitesini artırıp dizel, uçak yakıtı ve diğer hammadde üretimiyle Türkiye’nin cari açığını aşağı çekmede önemli bir rol üstleneceği belirtilen Star Rafineri İlave Tank Sahası Projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı belirtildi. Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası’nın halkın görüşüne açıldığı ifade edildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:"İzmir ili Aliağa ilçesi sınırları içerisinde Star Rafineri A.Ş. tarafından yapılması planlanan Star Rafineri İlave Tank Sahası projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliği'nin 9. maddesi gereğince 27.12.2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir."

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler