SSM’de yeni sergi ‘Feyhaman Duran. İki Dünya Arasında’

ürk sanat tarihinde portreciliğin öncüsü olan Feyhaman Duran’ın 1000’i aşkın eseri ve kişisel eşyaları, Sabancı Holding’in katkıları ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle 12 Ocak-30 Temmuz tarihleri arasında Sakıp Sabancı Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
18 Ocak 2017 Çarşamba

1914 Kuşağı’nın önde gelen temsilcilerinden Feyhaman Duran’ın (1886-1970) hayatı ve eserlerinin yer alacağı “Feyhaman Duran. İki Dünya Arasında” isimli sergi mutlaka görülmeli. Feyhaman Duran’ın ‘özel koleksiyonu’ olarak da adlandırılabilecek tablolarından yapılan seçkide, sanatçının en çok tanındığı portre alanındaki çalışmalarının yanı sıra peyzaj, natürmort ve poşadları da yer alıyor.

www.sakipsabancimuzesi.org

 

Korkma insan değiliz

Füsun Ersoy, ‘Korkma İnsan Değiliz’ adlı resim sergisiyle 17-23 Ocak tarihleri arasında Levent Tenis Kulübü’ne konuk oluyor. Doğayı istila ettiğimiz, havayı kirlettiğimiz, yeşili betonlaştırdığımız bu yüzyıla ithafen, insan olmanın utancını içinde bulunduran bir söylemle yola çıkan Ersoy, mağrur hayvan portrelerindeki duyguyla, doğayı ve dünyayı esas sahiplerine iade ediyor. Dünyanın bu gerçek efendilerinin masalsı ve renkli dünyasında bir yolculuğa ne dersiniz? 

Tel: 0532 426 27 57

 

‘HOVARDANIN SONU’ ne mi olacak? Cevap Süreyya Operası’nda!

“Hovarda kalplere, ellere ve zihinlere, Şeytan her zaman yaptıracak bir iş bulur.”  I.Stravinsky’in ‘The Rake’s Progress’ (Hovardanın Sonu) adlı operası, Türkiye’de ilk kez İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde Aytaç Manizade’nin rejisi ile sahneleniyor. Türkiye prömiyeri, 21 Ocak akşamı Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşecek.

www.sureyyaoperasi.org