"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sri Lanka'da "Müslüman OHAL'i" kaldırıldı

19 Mart 2018, Pazartesi 11:22
Sri Lanka'da Müslümanları hedef alan şiddet olaylarının ardından 6 Mart'ta ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kaldırıldı.

BBC'nin haberine göre, Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena'nın, Müslümanların ev ve iş yerlerinin ateşe verilmesinin ardından sokağa çıkma yasağının uygulandığı Kandy bölgesindeki olayların diğer yerlere sıçraması endişesiyle 6 Mart'ta ilan ettiği OHAL dün kaldırıldı.

Sirisena, sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, ülkedeki kamu güvenliği durumunun değerlendirilmesinin ardından olağanüstü halin kaldırılması talimatını verdiğini belirtti.

Şiddet olaylarını körüklediği gerekçesiyle aralarında aşırıcı bir Budist organizasyon liderinin de olduğu yaklaşık 300 kişinin olağanüstü hal kapsamında gözaltına alındığı kaydedildi.

Emniyet Sözcüsü Ruwan Gunasekara, Sinhala bir erkeğin, bir grup Müslüman tarafından saldırıya uğradıktan sonra kaldırıldığı hastanede öldüğü iddiası üzerine Kandy bölgesinde bazı çetelerin, Müslümanlara ait ev ve iş yerlerini ateşe verdiğini açıklamıştı.

Ülkede Müslümanları hedef alan şiddet olaylarının ardından Kandy bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

6 Mart'ta ilan edilen OHAL'in ayrıntıları açıklanmazken, devlet başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, kararın "ülkenin belli başlı kesimlerinde hüküm süren yetersiz güvenlik durumunu düzeltme" amacı taşıdığı ifade edilmişti.

Müslümanlara yönelik şiddet olayları üzerine sosyal paylaşım sitesi Facebook'a getirilen yasak 15 Mart'ta kaldırılmıştı. 

Sri Lanka'da nüfusun yaklaşık yüzde 75'ini, çoğu Budist olan Sinhalalar oluştururken, Müslümanların oranı ise yüzde 9.

Okunma Sayısı: 1567
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet ilhan

    19.3.2018 19:19:45

    Darısı bizim ülkemizin başına. Rabbim bizleri zalimlerden koru.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı