Milli ve kültürel mirasımız olan “Okçuluk”Amasya’da düzenlenen turnuva ile bu spora gönül veren tüm kemankeşleri bir araya getirdi.
Geçtiğimiz hafta sonu Amasya'da düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu turnuvasında Nevşehir'i temsilen Hacı Bektaş Veli Üniversitesi “Gökbörü Geleneksel Türk Okçuluğu" kulübü sporcuları ter döktü. Turnuvada 500'e yakın Kemankeş kıyasıya yarıştı.
Geleneksel Türk Okçuluğucamiasının sevilen isimlerinden Sencer AYDIN’ın vefatı üzerine "Sencer Aydın’ı Anma ve Helallik Kupası"  adı altında düzenlenen turnuvaya Türkiye ve Dünya genelinden birçok yarışmacı geleneksel kostümleri ile yoğun katılım gerçekleştirdi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde BESYO bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr Selçuk AKPINAR ve öğretim üyesi Kürşat ÖZCAN’ın destekleriyle faaliyet gösteren ve antrenörlüğünü Fethi YÖNDEMLİ’nin yaptığı “Gökbörü Geleneksel Türk Okçuluğu” kulübü ilimizi 6 kişilik bir ekiple temsil etti. Yarışmaya katılan temsilcilerimiz finallere kalarak 2 önemli derece elde etmeyi başardı. Minikler kategorisinde Hasan AK elde ettiği 6.lık derecesi ile ilimizi gururlandırdı.
Türk okçuluğu ve düzenlenen yarışma hakkında açıklama yapan okçuluk antrenörü Fethi YÖNDEMLİ şunları söyledi; “Büyük Türk tarihi boyunca okçuluk her zaman bizler için çok önemli olmuştur. Günümüzde ise unutulmaya yüz tutmuş bu kadim spor tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı. Ne mutlu ki bizlerde Nevşehir’de bu yeniden dirilişin bir temsilcisi olarak sürekli büyümeye ve bu sporu hem kültürel ham de pratik olarak öğrenmek isteyenlere elimizden gelen her türlü yardımı sağlıyoruz ve buna devam edeceğiz. Geleneksel Okçuluk kültürünü bu tip yarışmalar ve organizasyonlara göstereceğimiz katılımlar ile geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz. Bizlere destek olan herkese buradan teşekkür ediyorum. ”dedi.