Spor yazarlarından Beşiktaş yorumu: "Şampiyon olacak kalitede değil"

24.08.2019 - 13:26 | Son Güncellenme: 24.08.2019 - 10:33

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumu: "Şampiyon olacak kalitede değil"

Süper Lig'in 2. haftasında Beşiktaş sahasında oynadığı karşılaşmada Göztepe'yi 3-0 mağlup etti. Spor yazarları, siyah-beyazlıların performansını değerlendirdi. İşte bazı spor yazarlarının görüşleri:

BU ŞABLONU İSTİYOR(RIDVAN DİLMEN)

Medel, Ljajic, Oğuzhan, aslında Ljajic iç oyuncusu değil ama bu şablonla oynamak istiyor Abdullah Hoca. Emre İrfan Mossoro’yu burda da kurmak istiyor. Tüm maçta da böyle oynama isteğini belli etti, Medel çıktıktan sonra da ortaya Necip’i aldı aynı şablonla devam etti. Güven çok genç oyuncu, futbolcunun 26-29 arası en uygun olduğu yaşlardır. Daha ekonomik oynar daha akıllı davranır ve kontrol eder kendini. Beşiktaş’ın bugün orta saha sol iç gol attı, forveti de gol attı ve sol beki gol attı ama stoperi de atabilirdi o pozisyonda yani 3 pozisyondan oyuncusu da gol attı bu maçta.

2.YARIDAKİ BEŞİKTAŞ'I BEĞENDİM (LEMİ ÇELİK)

Abdullah Hoca, Şenol Hoca’nın başarılı olduğu sisteme geri dönerek çok doğru yaptı. 4-2-3-1 sisteminde müsabakaya başladı. İlk yarıdaki en büyük sorun sağ önde oynayan Lens ile Boyd’du. Hem bireysel performans olarak hem de kolektif uyum olarak takıma katkı sağlayamadılar. Her ikisi de Beşiktaş’ın kanatlardan yapacağı tüm atakları ya kesiyorlar ya da topu yanlış kullanarak rakibe kaptırıyorlar. Beşiktaş da kanatları kullanamayınca istediği atakları bir türlü yapamıyor. Eğer kanatlar tıkanmışsa yapılması gereken merkezden ataklar ve defans ile kaleci arasındaki boşluğa derin ve delici koşular yapmaktır. Beşiktaş, merkezden Adem ve Oğuzhan ile yaptı ancak çok net bulamasa bile uzaktan attıkları şutlarla kaleyi zorladılar. Burak Yılmaz gibi derin koşular yapabilecek futbolcu olmadığı için siyah-beyazlılar istediği pozisyonları üretemedi ve iyi futbol oynayamadı.

Bu sezon Beşiktaş’ın Adem ve Oğuzhan’a çok ihtiyacı olacak. Bu futbolcuların performansı takımın başarısındaki en önemli etken olacak. Mutlaka Burak Yılmaz gibi bir santrfora ihtiyaç var. Eğer Beşiktaş günümüzün futbol sistem ve taktiklerinden kontratak taktiğini uygulayabilirse hızlı, öne doğru oynayacağı bir futbolcu almalı. Güven çok iyi bir oyuncu… Hem yandan gelen ortalara net tek vuruşları yapabiliyor, fizik gücüyle bire birden adam geçip gol vuruşu yapabiliyor. Güçlü ve yetenekli bir oyuncu fakat kontratak özelliği yok. Derin koşular yapmıyor. Bunları yapabilirse Beşiktaş’ın en az 10 yıl santrfora ihtiyacı olmaz.

ORTA SAHAYA İHTİYAÇ VAR (GÜNTEKİN ONAY)

Dünkü maçın anahtarı devrenin sonunda gelen gol oldu. Beşiktaş açık konuşmak gerekirse henüz istenilen düzeyde değil. Yeni transfer Kevin N'Koudou ise süratiyle beğeni kazanmasına rağmen maç eksiği yüzünden koordinasyon sorunları yaşadı. Lens’in ise kesinlikle 3-4 kilo vermesi şart. Beşiktaş’ın orta alanda kesinlikle pas kalitesi yüksek, oyun kuruculuk meziyetlerine sahip, 2 yönlü bir futbolcuya ihtiyacı var.

Tabii Burak Yılmaz’ın eksikliği de net bir şekilde sahaya yansıyor. Atiba ve Burak, dönünce bazı sorunlar çözülür ancak yine de dünkü ilk 11, şampiyon olacak kaliteye sahip değil. Dün önemli olan ilk iç saha maçını kazanmaktı. Rizespor karşısında da 3 puan alınırsa Abdullah Avcı, milli maç arasıyla birlikte ihtiyacı olan zamanı elde edecektir. Göztepe ise, gerek savunmada gerekse hücumda olumlu sinyaller vermedi.

SIFIR HATAYLA BİTİRDİ(BİLAL MEŞE)

Evet, lige Sivas yenilgisiyle merhaba diyen Kartal, Göztepe karşısında farka kanat çırparken, taraftarıyla bir anlamda barıştı. Beşiktaş, ikinci yarıda Avcı’nın ‘Çok pas, çabuk oyun’ felsefesine bir adım yaklaştı. Artı, Kartal’da sezon öncesinde büyük sorun olarak öne çıkan Orhan Ak olayı da istifayla kapandı, iyi de oldu. Göztepe’nin pozisyonu var mı, ben anımsamıyorum! Bunda en büyük faktör Kartal’ın savunmasının sıfır hatayla maçı bitirmesidir.

İLK YARIDA UYUTTU(OKTAY DERELİOĞLU

Beşiktaş, Göztepe karşısında ilk 45 dakikadaki performansıyla maçı tribünde ve televizyonları başında izleyenleri uyuttu dersek yalan olmaz. Abdullah Avcı ile yeni bir oyun sistemine geçen Siyah- Beyazlılar'ın ilk yarıda nasıl bir futbol anlayışı ortaya koyduğunu izleyen kimse anlayamamıştır. Kartal ilk yarıda çok etkisiz oynamasına rağmen devre bitmeden Güven'le golü buldu ve bu golün moraliyle ikinci yarıya başladı..

İlk golün asistini yapan Caner'in orta olarak gönderdiği top gol olunca Beşiktaş, Göztepe karşısında rahatladı. Dağılan Göztepe karşısında fişi çekmek de Ljajic'e kaldı. Beşiktaş dün ikinci yarıda kıpırdanarak galip geldi ve Sivas maçı sonrası üzerine çöken karabultları dağıttı. Ancak şunu söylemek gerekir ki Beşiktaş takımı henüz oturmamış ve net bir şekilde transfere ihtiyaç var. Dün Beşiktaş'ın karşısında Göztepe yerine daha dişli bir takım olsaydı bu farklı sonuç ortaya çıkmayabilirdi. (Skor)

Senin için hazırladığımız haberler