Spor tutkunu Rektör Hoca gençlere taş çıkartıyor

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, yaşına rağmen bütün spor dallarındaki başarısı ile gençlere taş çıkartıyor.
Spor tutkunu Rektör Hoca gençlere taş çıkartıyor

Dağların zirvesine düzenlediği yürüyüşler, Uşak’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu keşif gezileri ile hem sporun yaşı olmadığını kanıtlıyor, hem de Uşak’ın tanıtımında büyük katkılar sağlıyor.


 

Aynı zamanda iyi bir at binicisi ve cirit sporcusu olan Ekrem Hoca’nın sportif yönleri, zaman zaman başta TRT Haber olmak üzere ulusal basının da dikkatini çekiyor.

Bilimsel anlamda da dünyanın en başarılı matematik profesörleri arasına adını yazdıran Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’ni başarı ile yönetip bilimsel yönde ayağa kaldırırken, kendi akademik çalışmalarına da bilimsel makaleler yazarak devam ediyor.

İYİ BİR BİNİCİ VE CİRİT OYUNCUSU

Uşak’a gelmesinin üzerinden 3 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen başta öğrencileri ve akademisyenler olmak üzere 7 den 70’e herkese kendini sevdiren Ekrem Hoca, fırsat buldukça dağlarda yürüyüşe çıkıyor. Ata binip cirit oynuyor.

Yaptığı sportif faaliyetlerle gençlere örnek olan Prof. Dr. Savaş, bu etkinliklerin dinç kalmasını ve tüm yorgunluğunu atmasına yardımcı olduğunu söylüyor.

Yaşının spor yapmasına engel olmadığını belirten Ekrem Hoca, tüm bu sporları hiç zorlanmadan zevkle yaptığının da altını çiziyor.

GÜNDE 30 KİLOMETREYE KADAR YÜRÜYEBİLİYOR

Ekrem Hoca, başta Murat Dağı zirvesi olmak üzere,  sarp ve dik tepelere aldırmadan günde 30 kilometreye kadar yürüyebiliyor.

Yoğun kara rağmen yürüyüş programlarına aksatmayan Savaş, dünyanın en uzun 2. Kanyonu kabul edilen Ulubey Kanyonlarında da antik kent Pepuza ve Karahallı Clandıras Köprüne kadar yürüyerek, Uşak’ın tarihi alanlarına ve doğal güzelliklerine dikkat çekmeye çalışıyor.


 

(SALİH KILINÇ/ HABER)