Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda kapatılan spor salonları, yaklaşık 75 günün ardından yeniden hizmet vermeye başladı. Bolu’da, 1 Haziran itibarıyla kapılarını yeniden açan Atak Fit Spor Salonu Antrenörü Aytaç Yıldırım, “1 Haziran itibarıyla; talimatlar doğrultusunda, sosyal mesafe kurallarına uyarak çalışmalarımıza başladık. Alınan tedbirler çok sıkı, bunların uygulanması gerekiyor. Spor insanları olarak üstümüze çok iş düşüyor. Burada, çok hassas ve titiz olmamız gerekiyor” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler kapsamında, 17 Mart tarihinde kapatılan spor salonları, 1 Haziran itibarıyla yeniden hizmet vermeye başladı. Buna göre, normalleşme adımları doğrultusunda açılan spor salonlarında sıkı tedbirler alındı.

Alınan kararlara göre, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının uygulanacağı spor salonlarında, soyunma odaları ve lavaboların kullanılması yasaklandı. Salona gelen üyelerin antrenman kıyafetlerini önceden giymesi, dışarıdan geldiği ayakkabılarını girişte çıkararak, yanında getirdiği temiz ayakkabılar ile salona girmesi isteniyor. Ayrıca üyelerin yanlarında getirdiği maske ve eldivenler ile antrenman yapmasına dikkat ediliyor.

“ATAK FİT’TE TEDBİRLER SIKI”

Bolu’da, 1 Haziran itibarıyla, üyelerine yeniden hizmet vermeye başlayan Atak Fit Spor Salonu’nda da sıkı tedbirler alındı. Salonda, belirli aralıklarla yapılan dezenfekte işlemi ve havalandırma sistemi ile hijyenik ve ferah bir ortam sağlanıyor. Üyelerin, antrenman öncesi ve sonrasında kişisel dezenfektesine, antrenman esnasında ise sosyal mesafe kurallarına dikkat ediliyor.

“ÜYELERİMİZE EVDE KALDIKLARI SÜREDE PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL OLARAK DESTEK SAĞLADIK”

Atak Fit Spor Salonu İşletmeci ve Antrenörü Aytaç Yıldırım, spor salonlarının kapalı olduğu süreçte, üyelerini sosyal platformdan destek verdiklerini ifade ederek, 1 Haziran itibarıyla; talimatlar doğrultusunda, sosyal mesafe kurallarına uyarak çalışmalarımıza başladık. Öncelikle öğrencilerimizi, sosyal platformlarımızdan nelerde dikkat etmeleri konusunda sıkça uyardık. 20 yaş altı oldukları için evde kaldıkları süre boyunca gerek psikolojik gerekse fiziksel olarak destek olduk” diye konuştu.

“MASKE VE ELDİVENİNİ YANINDAN GETİRMESİNİ SÖYLEDİK”

Yıldırım, alınan tedbirler doğrultusunda kişisel hijyen ve dezenfekte kurallarına uyulması gerektiğine  vurgu yaparak, “1 Haziran itibarıyla açıldıktan sonra, talimatlar doğrultusunda ilk etapta; salona kullanmaları ayakkabılarıyla gelmelerini, dışarıda kullandıkları ayakkabılarını çıkarıp içeriye temiz ayakkabılarla girmelerini sağladık. Temiz ayakkabı olmasına rağmen yine ayakkabı tabanına dezenfekte işlemi yaptırdık. Herkesin kendi kişisel maske ve eldivenini yanından getirmesini söyledik. Salona giriş yapıldıktan sonra belirli noktalara koyduğumuz dezenfektanlar ile ellerini dezenfekte etmelerini sağladık” şeklinde konuştu.

“SOYUNMA ODALARI VE LAVABOLAR KESİNLİKLE KULLANILMIYOR”

Antrenman esnasında sosyal mesafe kurallının uygulandığını ifade eden Antrenör Aytaç Yıldırım,

“Genelgede, salon metrekaresi baz alınarak çalışılması gerektiği yer alıyor. Biz, 20 kişilik grubumuzu 4 gruba böldük. 5’er kişilik gruplar halinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Çalışma yaptırırken, sosyal mesafe doğrultusunda 4-5 metre mesafe olacak şekilde aralıklar bırakıyoruz. Soyunma odaları ve lavabolar kesinlikle kullanılmıyor. Üyelerimiz, çalışmaya gelirken hazır bir şekilde geliyor. Terleyen öğrenciler, gözetimimiz doğrultusunda, birer kişi olmak şartıyla soyunma odasını kullanabiliyorlar. Gruplar arası geçiş yaparken salonun yarım saat havalandırılmasına dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜYELERİN RANDEVULU ŞEKİLDE GELMELERİNE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Yıldırım, olası bir bulaş durumunda, hastanın virüsü enfekte edeceği kişilerin tespit edilebileceğini söyledi: “Üyelerimizin saatli ve randevulu şekilde gelmelerine özen gösteriyoruz. Gelecek olan kişilerle önceden irtibata geçerek randevu veriyoruz. Gelecek kişilerin adres bilgileri bizde mevcut. Gelecek olan kişinin antrenman yaptığı saatte salonda kimlerin olduğu bilinirse, Allah korusun, olası bir durumda virüsün kimlere bulaştığını tespit edebiliriz. Dolayısıyla, olabildiğince kontrollü bir şekilde yapmaya özen gösteriyoruz.

“SPOR İNSANLARI OLARAK ÜSTÜMÜZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Alınan tedbirlerin çok sıkı olduğunu söyleyen Antrenör Yıldırım, “Bizim çalışmalarımız şuanda, bireysel olarak devam ediyor. Zaten normal üyelik yapan salonların da eskisi gibi her gelen üyeyi alma şansı olmayacak. Alınan tedbirler çok sıkı, bunların uygulanması gerekiyor. Spor insanları olarak üstümüze çok iş düşüyor. Burada, çok hassas ve titiz olmamız gerekiyor. İnşallah ülke ve dünya olarak bu süreci atlatacağımıza iniyorum” diye konuştu.

“KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE YAPARSAK BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ”

Antrenör Aytaç Yıldırım son olarak, bireysel olarak hassasiyet göstermeyen insanların salona alınmaması gerektiğinin altını çizdi: “Haftada bir düzenli olarak dezenfekte yaptırıyorum. Ben ve antrenör arkadaşlar da kişisel olarak çok dikkat ediyoruz. Kendimiz de temizlik yapıyoruz. Giriş kısmından antrenmanın bitişine kadar üyemizle göz temasımızı, kontrolümüzü bırakmayacağız. Kontrollü bir şekilde yaparsak bu işin üstesinden gelebiliriz. Bireysel olarak herkes bu hassasiyeti göstermeyebilir. Hassasiyet gösterecek insanlarla çalışmak lazım, göstermeyecek insanları da salona almamak lazım diye düşünüyorum.”

 

Editör: TE Bilisim