Büyük Torbalı

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Spor salonları doluyor

Spor, her geçen gün ilçe sakinlerinin hayatında daha fazla yer tutuyor. Her yaştan ilçe sakini spora yoğun ilgi gösterirken birçok spor dalı vatandaşlara hitap ediyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Spor salonları doluyor
210 Görüntüleme
17 Ağustos 2019 - 21:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI’DA son yıllarda spora olan ilgi görülmemiş bir şekilde arttı. Üst üste kazanılan sportif başarılar gençleri daha da heveslendirdi ve spora yöneltti.  Futboldan basketbola, dövüş sporlarından voleybola sporun her dalında gençler hem zamanlarını iyi değerlendiriyor hem de kazanılan sportif başarılarla ilçe sakinlerinin göğsünü kabartıyor. İlçede genç nüfusun fazla olması bu ilginin en büyük etkeni. Gençlerin en çok ilgi gösterdiği spor dalı hiç kuşkusuz futbol. Özellikle İzmir’in en köklü takımları olan Altınordu, Bucaspor, Altay ve son Göztepe’nin ilçede spor okulu açması ile gençler yıldız bir futbolcu olma hayaliyle spor okullarının yolunu tutuyor. Bir taraftan da eğitimlerini aksatmayan öğrenciler hafta sonu kulüplerin açmış olduğu kurslara gidiyor. Çocuklarının hayallerine kavuşması için veliler de tam destek olarak antrenmanları izliyor ve moral veriyor. Ayrıca ilçeyi futbolda temsil eden üç futbol kulübü olan Torbalıspor, Ayrancılarspor ve Çaybaşıspor’da forma giyebilmek için gençler ter döküyor.

SPOR SALONLARI DOLUYOR

İlçedeki gençler tarafından büyük ilgi gören bir spor dalı da dövüş sporları. Özellikle  son zamanlarda Torbalılı dövüş sporcularının kazanmış olduğu sportif başarılarla birlikte gençler bu spora yoğun ilgi gösteriyor. Cesur Turgay, Hamdi Kuzgun, Ali Yılmaz, Tuncay Saraç, Maraz Hasan gibi sporcular bu konuda ilçe gençlerine rol model olurken, gençler milli sporcu olmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Talebin artmasıyla birlikte ilçede dövüş sporları eğitimi veren spor salonlarının sayısı da bir hayli arttı. Ayrıca spor salonlarına vücut geliştirmek ve kilo vererek form tutmak isteyenler sayısı da azımsanamayacak derecede fazla. Havaların soğumasıyla birlikte spor yapmak isteyenler spor salonlarında yerini ayırtmış durumda. İlçede gençlerin ilgi gösterdiği spor dalı ise basketbol. Özellikle okullar arası düzenlenen basketbol turnuvalarında yıldızlaşan gençler mahallelerde bulunan basketbol sahalarında sık sık basketbol oynuyor.

HER YAŞTAN TALEP

İlçe sakinleri tarafından yoğun ilgi gören bir başka spor dalı ise halk oyunları kursları. Özellikle Belediye tarafından açılmış olan ücretsiz halk oyunları kursunda kursiyer sayısı 400’e dayanmış durumda. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen kursa her yaştan halk oyunu gönüllüsü giderek hem eğleniyor hem spor yapmış oluyor. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi ve Ayrancılarspor Spor Kulübün açtığı halk oyunları kursunda da yoğunluk yaşanıyor. İlçede faaliyet gösteren satranç merkezleri küçük yaştaki öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Çocuklarının zihinsel gelişimine katkı sağlaması amacıyla veliler de satranç derneğinin yolunu tutarak çocuklarını teşvik ediyor. Bunların yanında Torbalı Belediyesi’nin mahallere yapmış olduğu spor aletlerine de vatandaşlar ilgi gösteriyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web