Spor dünyasını yasa boğan ölüm

Video yükleniyor...

NBA tarihinin gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından Kobe Bryant helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti.

41 yaşındaki Kobe Bryant'ın şok eden ölüm haberini Los Angeles polis departmanı teyitlerken, Kaliforniya'da gerçekleşen kazada yaşamını yitiren dokuz kişinin arasında, Kobe'nin 13 yaşındaki kızı Gigi'nin de olduğunu duyurdu.

Black Mamba lakaplı efsane, 13. sırada draft edilerek liseden direkt NBA'e gitmiş ve Jermaine O'Neal ile birlikte ligde forma giyen en genç oyuncu olmuştu.

Kariyeri boyunca hem 8 hem de 24 numaralı formalarını giydiği Los Angeles Lakers ile 20 sezonda beş şampiyonluk yüzüğü takan Kobe Bryant, iki kez finallerin bir kez de normal sezonun en değerli oyuncusu seçildi.

18 kez All-Star olan ve dört kez de bu organizasyonda en değerli oyuncu seçilen Bryant, 1997 yılındaki smaç şampiyonluğunun yanı sıra Toronto Raptors potasına bıraktığı 81 sayıyla da tarihe geçmişti. 

Kariyeri boyunca attığı 33 bin 643 sayı ile tüm zamanların en skorer üçüncü oyuncusu olan Bryant'ı, ölümünden bir gün önce LeBron James, Philadelphia 76ers karşısında attığı sayılarla geride bıraktı.

Kobe'nin Lakers'da giydiği her iki forma da Staples Center da emekliye ayrılmıştı.

Ölenlerin sayısının 9 olduğu açıklandı
ABD'li ünlü basketbol oyuncusu Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna'nın yaşamını yitirdiği helikopter kazasında ölenlerin sayısının 9 olduğu açıklandı.

California eyaletinin Calabasas kenti yakınlarındaki kazada daha önce 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan yetkililer, yaşamını yitirenlerin sayısının 9 olduğunu duyurdu.

Yaşamını yitiren diğer 7 kişinin kimlikleri ve kazanın nedeni ise henüz açıklanmadı. 

Federal Havacılık Birimi Sözcüsü Allen Kenitzer de yaptığı açıklamada, "Sikorsky S-76" tipi helikopterin düşüş nedeninin henüz belirlenemediğini bildirdi.