Yunus Akgül

Yunus Akgül

26 Mayıs 2018 | Cumartesi

Spor çok şeydir

Sürekli vurguladığımız ve belki de bıktıracak kadar tekrar ettiğimiz bir söz var:
"Spor asla sadece spor değildir"...
Bugünkü anlamda 'spor' kelimesinin içinde barındırdıkları, gerçek anlamının dışındaki her şeydir. Yani; spor sağlıklı yaşam için yapılan vücut hareketleri veya insanların boş zamanlarını değerlendirmek adına gerçekleştirdikleri aktiviteler değildir.
Peki ya nedir spor?
Tek cümle ile özetleyecek olursak:
Spor, birinci olarak siyaset, ikinci olarak da ekonomidir.
Ve yine, "Spora bakış açımızı ve yatırımlarımızı yukarıda kurmuş olduğumuz cümlenin barındırdığı derin anlamı düşünerek yapalım" demek zorundayız.
Spor, ekonomisini düşündüğümüzde dünyanın en büyük sektörlerinden birisidir.
Başarılı sporcular, milli takımlar ve kulüpler ülkelerin en önemli tanıtım elçileridir.
Dolayısı ile bugünün dünyasında spor, en büyük siyasi argümanlardan birisi haline gelmiştir.
Bu konuyu, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir gelişme üzerine hatırlatmak gereği duyduk.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyareti sırasında Türk asıllı Alman futbolcular Mesut ve İlkay ile bir fotoğraf verdi ve kıyamet koptu.
Bu futbolcular, Almanya'ya ihanetle suçlanır hale geldiler ve sonuçta aynı fotoğrafı Alman Cumhurbaşkanı ile vermek zorunda bırakıldılar.
Yani Almanlar demek istiyorlar ki "Adları Mesut, İlkay olabilir ama bu kıymetler bizimdir; onları biz yetiştirdik, size yedirmeyiz." Dünyanın en büyük ekonomilerinden birisinin sahibi olan Almanya'nın Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan'ı taklit etmekten çekinmeden, düştüğü komik duruma aldırmadan, aynı fotoğrafı vermeye çalışıyor.
Kastteğimiz, anlatmaya çalıştığımız tam da budur; spor ve sporun gerçek görüntüsü budur.
Bu olay ile spor, asla sadece spor olmadığını bir kez daha göstermiştir.

ŞAMPİYONLAR MECLİSİ
Ak Parti daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine 24 Haziran seçimleri için de sporcu adaylar gösterdi. Dünya pistlerindeki gururumuz beş dünya şampiyonluğunun sahibi Kenan Sofuoğlu, güreşte sırtı yere gelmeyen üç dünya şampiyonluğu sahibi Selçuk Çebi ile sahada olduğu yıllarda Beşiktaş ve Milli Takım'ın değişmez elemanı Alpay Özalan Meclis'e girebilmek için siyasi sahaya çıktılar. Yine oynadığı dönemde Türk futboluna damgasını vurmuş bir sporcu ve halen milletvekili olan Saffet Sancaklı da MHP'den tekrar aday gösterildi.
Bir spor yöneticisi ve sporsever olarak dileğimiz, hepsinin amaçlarına ulaşarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yerlerini almalarıdır.
Ak Parti'nin spor ve sporculara göstermiş olduğu bu hassasiyeti, diğer partilerde de gösterselerdi Türk sporu adına ne büyük bir kazanım olurdu.
Zira, sahalarda ve salonlarda mücadele ederken sporumuzun sıkıntılarını, bizzat yaşayarak gören sporcuların Meclis çatısı altında verecekleri hizmet çok daha farklı, çok daha etkili olmaktadır.
Örneğin; Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu toplantılarının çok daha verimli geçeceği kuşkusuzdur. Türk sporunun nazlanarak değil, hızlanarak şahlanması adına daha fazla sporcunun Meclis çatısı altında olması gerekir.
Tüm milletvekili adayı sporcu arkadaşlarımızın yolu açık olsun, hepsinin başarılı olacağına yürekten inanıyor ve tek tek kutluyoruz.

ÇİFT BAŞLI KARTAL
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Süper Lig'e çıktı.
Uzun bir aradan sonra, Dadaşlar'ı tekrar Süper Lig'de görecek olmak hepimizi çok mutlu etti. Dileğimiz; başarılarına ve Universiade Stadı'nın tribünlerinin her zaman dolu dolu olduğuna şahit olabilmek… Ancak şunu sormak kimsenin aklına gelmese de biz sormadan geçemeyeceğiz.
Süper Lig'e çıkan 2010 yılında kurulan Büyükşehir Belediye Erzurumspor… Peki ya, 1968 yılında kurulan Erzurumspor nerede?
Ne yazık ki, asıl Erzurumspor 2015'te mahkeme kararı ile 47 yaşında aramızdan ayrıldı.
Neden?
Borç batağına saplandığı ve mahkemelik olan yöneticileri yüzünden hacizle bütün gelirlerine el koyulduğu için Süper Lig'den amatör kümeye kadar yuvarlandı ve sonunda kapatıldı.
Ardından Erzurumlular, 2010 yılında sonradan adı Büyükşehir Belediye Erzurumspor olarak değiştirilen başka bir Erzurum takımı kurdular.
Tıpkı, şehrin de simgesi çift başlı kartal gibi bir bedenden çıkan iki takım… Türk futbolunda köklü çözümler hayata geçirilmediği sürece küllerinden doğan daha bir sürü takım görmeye mahkum kalacağız maalesef… Bu konuya işte bu nedenle bir parantez açmak zorunda kaldık. Çünkü, Erzurumspor'un hazin hikayesi buna iyi bir örnekti.
Yoksa, Erzurumlular kadar seviniyor, Dadaşlar'ı kutluyor, başarılar diliyor ve Süper Lig'e hoş geldiniz diyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor