NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi kadın kolları başkanı Dilek Selvi ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel’i ziyaret etti.

Ziyarette Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel’e ilimizdeki işgücü istihdamı, Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğünün ilimiz genelindeki çalışmaları hakkında sorular soran ve il müdüründen cevaplar alan Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Dilek Selvi ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine açıklamalarda bulunan İlhan Temel, geçtiğimiz 2014 yılında ilimiz genelinde işgücü piyasasının son dere hareketli olduğunu ifade etti.

Kurum bünyesinde görevlendirilen iş danışmanları sayesinde artık kurumun işsizin ayağına kadar gittiğini ve en kısa zamanda işsizleri bir işle buluşturma fırsatı tanıdığını kaydeden Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, erkekler ve bayanlar arasındaki iş arama yüzdelerinin geçtiğimiz 10 yıl içerisinde farklılıklar arz etmeye başladığının da altını çizdi.

10 Yıl önce erkeklerin daha fazla iş arama talebiyle kuruma başvururken, son yıllarda bayanların daha fazla iş arama talebiyle kuruma müracaatta bulunduklarına değinen İl Müdürü İlhan Temel, bayanların artık kendi ekonomik özgürlüklerini kazanma ya da ev ekonomilerine katkı sağlama çabası içerisinde olduklarını dile getirdi.

Çalışma ve İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, ziyaretlerinden dolayı Saadet Partisi kadın kolları Başkanı Dilek Selvi ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.