SP'den esnafa siftah parası

SP Alanya İlçe Teşkilatı tarafından Alanya'da bulunan küçük esnafa destek olmak amacıyla Cuma günleri esnaflara siftah parası etkinliği düzenlenmeye başlandı.

SP'den esnafa siftah parası

SP Alanya İlçe Teşkilatı tarafından Alanya'da bulunan küçük esnafa destek olmak amacıyla Cuma günleri esnaflara siftah parası etkinliği düzenlenmeye başlandı.

28 Şubat 2015 Cumartesi 16:13
SP'den esnafa siftah parası
 
Saadet Partisi (SP) Alanya İlçe Teşkilatı tarafından her Cuma günü Alanya'da bulunan 100 esnafa sabahları siftah parası verilmeye başlandı. Etkinlik ile ilgili bilgi veren İlçe Başkanı Sinan Aktaş, "Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun yasalaştı. Küçük esnafın beklediği düzenleme gelmedi.
Mahalle bakkalı ve pazarcı esnafı, sadece bir ticari faaliyet içinde değiller, aynı zamanda çok önemli ekonomik ve sosyal işleve sahiptirler. Esnafımız büyük mağaza zincirleriyle rekabet edememektedir, bir süpermarketin açılmasının, o bölgedeki onlarca esnafın iş yerini kapatmasına neden olmaktadır. Esnafın rahatlaması için en azından alışveriş merkezlerinin şehir dışına çıkarılabileceği ve nefes alabilmesi için sabah saat 10.00'da açılacak, pazar ve tatil günleri tamamen, diğer günler ise saat 20.00'den itibaren kapanacak bir düzenlemenin getirilmesi gerekir" dedi. 
 
'ESNAF ÖLÜYOR'
Esnaf ölüyor, rekabet edemiyor ve üretici AVM'lere teslim olmuş vaziyette" diyen Aktaş, "Perakende kesimindeki marketlerin oluşturduğu “haksız rekabet” toplumun orta direği dediğimiz mahallemizin geleneksel “bakkal amca”sını soluksuz bırakmakta, ezilip yok olması sonucunu doğurmaktadır. Devlet bu “haksız rekabeti ortadan kaldıracak, toplumun orta direği bakkal ve pazarcı esnafını yok olmaktan kurtaracak destekleyici ve düzenleyici önlemleri almalıdır. Büyük sermayeler piyasayı halkın elinden alarak büyük ölçüde iç ticaretimiz büyük sermayedarların eline geçiyor. Bizde bu kapsamda esnaflarımızın yanında olduğumuzu göstermek adına her hafta Cuma günleri İlçe Teşkilatımız olarak 100 esnafa içerisinde 1 TL ve kısa bir mesaj yazılı zarfları sabahın erken saatlerinde iş yerine bırakıyoruz. Bu etkinliğimiz önümüzde ki zamanda da devam edecek" dedi.
 
Son Güncelleme: 28.02.2015 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81