Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Fenerbahçe Final Four kapısını araladı

Fenerbahçe Final Four kapısını araladı

Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında İspanya'nın Baskonia ekibini 95-89 mağlup etti.

Fenerbahçe Final Four kapısını araladı

F.BAHÇE Doğuş, kritik play-off eşleşmesinde evinde oynadığı iki maçta da zorlu rakibi Baskonia’ya galibiyet şansı tanımayarak 95 - 89’luk skorla Final 4 yolunda çok önemli avantaj elde etti. Ligin normal sezonunda ve play-off’ta Baskonia’ya maç kaybetmeyen temsilcimizin savunma performansı , daha önceki maçlarda 75 sayıdan fazlasına izin vermemişti.
ÖZELLİKLE 3 sayı savunmasında zaman zaman zorlanan Kanarya, boyalı alanda rakibine üstünlük kurmayı başardı. Kısalardan aldığı ekstra katkıyla da galibiyete uzandı. Granger’ın yokluğunda zorlanan konuk ekip karşılaşmaya 6-0’lık seriyle agresif başlayan taraftı ancak F.Bahçe cevap vermekte gecikmedi.
KARŞILIKLI sayılarla geçen ilk çeyrek Janning’in 3 sayılık isabetiyle 25-23 tamamlandı. Shengelia’nın erken faul problemi sebebiyle benchte olduğu anlarda ciddi sıkıntı yaşayan rakibine Sloukas-Vesely ikilisiyle hücumda etkiliydi.
BEKLENEN SAVUNMA
53-49 tamamlanan ilk yarı sonrası F.Bahçe’den beklenen savunma hamlesi geldi. Kalinic’in sayılarıyla skorda etkinliğini sürdüren Kanarya, Vesely’nin faul problemi sebebiyle kenara geldiği anlarda sıkıntı yaşadı. 71-68 gidilen son 10 dakikada bu kez uzak mesafe isabetler sahnedeydi.
DATOME ve Wanamaker’in ve Melli’nin katkısıyla F.Bahçe savunma yerine hücumda koyduğu ağırlıkla Baskonia’yı mağlup etti ve Belgrad biletine de 1 adımı kaldı.

Haberin Devamı