Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Temel Armutçu, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun hükümetin baskın seçim yapacağı konusunda partilileri aylar önce uyardığını ve Samsun teşkilatlarını seçime hazır olduğunu söyledi.

ENERJİLERİ BİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu anda mahalle teşkilatlarına kadar inip seçim hazırlığı içinde olduğunu savunan Armutçu, ''Samsun'da 17 ilçemizde seçime hazırız. Adaylar bile belli. Türkiye'de en hazır teşkilat Saadet Partisi. Baskın seçim de zaten diğerleri hazırlıklı olmasın diye yapılır. Biz aylardır bu mevzu üzerinde toplantılar yapıyoruz ve hazırlıklıyız. Bu seçimde yüzde 15 oranında oy alabileceğimizi tahmin ediyoruz. AK Partililer de, CHPliler de, MHPliler de partilerinden ve liderlerinden rahatsız'' diye konuştu.

BABA OCAĞINDAN MESAJ

AK Parti'nin her seçim döneminde kendilerini 'milli görüşçü' olduğunu iddia ettiğini söyleyen Armutçu, ''AK Partili kardeşlerimize baba ocağından dostça mesaj. 16 yıllık politıkalarınız hem sizi, hem teşkilatlarınızı hem de tüm Türkiye'yi maalesef tamamen köşeye sıkıştırdı. Siz de farkındasınız ki iç ve dış politikada uygulamış olduğunuz stratejilerin hemen hemen hepsi maalesef çöktü. Başarısızlığı ise 'metal yorgunluk' diye tek bir maddeyle özetleyip geçiştirmeye çalışmanız, sizlerin bir büyük hataya daha düşmenize sebep olacak. Çıkardığınız o milli görüş gömleğini giymeniz en doğru ve en isabetli karar olacak. Aksi halde planlarınız milli görüş kaynaklarından değil de, BOP planına uygun stratejik ortaklardan beslenmeye devam ederse bu süreç tam anlamıyla yıkım olacak'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU