SP Merkez İlçe Baro Başkanı Turgay Şahin i Ziyaret Etti

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez ilçe başkanı Orhan Arslan, başkan yardımcıları Erhan Akpınar ve Hüseyin Ayva ile birlikte Afyonkarahisar Baro başkanı Turgay Şahin’i ziyaret etti. Görüşmede çoklu baro ve İstanbul Sözleşmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Turgay Şahin, çoklu baro düzenlemesine karşı olduklarını bildirdi. Konunun aceleye getirilmemesi gerektiğini belirtti. Konunun bütün muhataplarıyla müzakere edilerek hazırlanması gerektiğini söyledi.

Başkan Arslan ise, partisinin hazırlamış olduğu çoklu baro ve avukatlık raporunu takdim etti. Zaten ülkemizde yeterince kamplaşma var. Çoklu baro sistemi avukatlar arsında da bir kamplaşmaya neden olacaktır. Adalete olan güvenin azaldığı ülkemizde yapılacak bu düzenleme ile güven daha da aşağı düşecektir.

Biz baroların hangi fikir veya ideoloji olursa olsun siyasallaşmasına tamamen karşıyız. Barolar adalet mekanizmasının bir temsilcisi olarak bağımsız olmalıdırlar, hiçbir partinin doğrudan yada dolaylı uzantısı görünümünü vermemelidirler.

Editör: Haber Merkezi