• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sözü söyle alana, kulağında kalana YUNUS KARAKAYA

Sözü söyle alana, kulağında kalana

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.03.2015, 00:00
Hani derler ya "Sakalımız yok ki sözümüz geçsin" diye... İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP İzmir İl Başkanlığı'na sözümü geçirebilmek için illa sakal mı bırakayım?
17 Şubat tarihindeki yazımda Metro'daki ve yürüyen merdivenlerdeki sıkıntıları kaleme almıştım. Ama klasik Aziz Kocaoğlu ve ekibinin klasik: "Yeni Asır bize muhalif. Ondan böyle yazıyor" savunma mekanizması hemen devreye giriyor. Haftayı bulmadan Üçkuyular Metro İstasyonu'nda yürüyen merdiven arızalanıyor, facia ucuz atlatılıyor. Olayın ardından TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesince, metro hattındaki Üçyol İstasyonu Üçyol Meydanı çıkışı yürüyen merdiveninde yaşanan kazayla ilgili, "Yardımcı fren sisteminin bulunmaması nedeniyle, merdivenin aşağıya doğru kontrolsüz şekilde kayarak yaralanmalara sebep olduğu anlaşılmaktadır." görüşü bildirildi. Bakalım Aziz Bey buna ne diyecek? Hala aktarmalı ulaşım fiyaskosunda ısrar edecek mi? Çünkü aktarmalı sisteme ne otobüsler ne metro ne de İzban dayanır.

Özgün Utku neden istifa etti?


15.01.2015 tarihindeki yazımda "Özgün Utku neden istifa etmedi?" diye sormuştum. CHP Genel Merkezinden gelen genelge sonrası 1'inci bölgeden aday adayı olan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku görevinden istifa etti. Özgün Hanım sanki büyük bir fedakarlık yapmış gibi istifasını süslü cümleler ile açıkladı. Demiyor ki tabandan gelen tepkilere kayıtsız kalmayan CHP Genel Merkezi'nin baskısıyla istifa ettim, diye. Diğer aday adaylarının haklarını daha fazla yememek için görevinden ayrıldığını itiraf etmiyor Özgün Hanım.
Sözünü tutana öğüt ver. Söylediklerin bir kulağından girip öbür kulağından çıkan kimseye nefes tüketme, demişler ama ben İzmir için doğruları yazmaya devam edeceğim.

Çözüm Süreci'ni iyi değerlendirmek gerek

Ak Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Talip Uzun, seçim çalışmaları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ısrarla üzerinde durduğu "Çözüm Süreci"ni sık sık dile getiryor. TalipUzun, "Yıllardır ülkemizin kanayan yarasına çözüm için uğraşıldığı bir dönemde 'Çözüm Süreci'nin bir paydaşı olmak için buradayım. Devletin gizli sırlarını hiçbir ahlaki sınır tanımadan uluslararası güç odaklarına servis eden paralel yapılanmaları tabandaki masum insanlara anlatmak için buradayım. Başkanlık sisteminin ülkemize kazandıracağı faydaları anlatmak için buradayım" dedi.

Türk ve Balkan iş insanları bir çatı altında toplandı


Türk ve Balkan iş insanlarını tek bir çatı altında toplayarak Türkiye ile Balkanlar'da kültürel, sosyal ve ticari alanda ortak projeler geliştirme hedefiyle kurulan Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER), hedef ve projelerini kamuoyuna tanıttı. Derneğin faaliyet alanları ve hedefleri hakkında detaylı bilgi veren BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefini esas alarak, bölgesel ve sektörel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışacaklarını söyledi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA